Archive for the ‘Sport’ Category

Jun 14 14

intussen… VOETBAL

door "Peter Van Acker"

Enjoy …

[jwplayer config=”myplayer” file=”http://www.intussen.info/wordpress/video/WK_Voetbal_2.mp4″ image=”http://www.intussen.info/wordpress/fotos/WK_Voetbal_2.jpg” width=”450″ height=”277″]

PeterSep 10 05

Experience against youthfulness

door "Peter Van Acker"

Wat drijft bijna vijftigers om het nog te willen opnemen tegen achttienjarigen in een voetbalduel? Is het de ijdele hoop voor de aftrap op winst door (vermeende) ervaring? Is het het idee dat het vlotjes rondtrappen van de bal het jeugdig geweld uit evenwicht zal brengen?

Oh, the vanity of aging fathers”. Voor we het wisten, werden we gepasseerd langs links en langs rechts, langs boven en langs onder, tussen en door onze benen. En werd onze zorgvuldig geplande opstelling herleidt tot een formatie van “damage control”. George Leekens of niet, het resultaat zou hetzelfde gebleven zijn: al gauw stonden we 4-0 achter. De kroniek van een aangekondigde uitslag. Evenwel hebben we de schade kunnen beperken door twee late doelpunten vlak voor het einde van de match, profiterend van een te vroeg ingezette overwinningsroes aan de overkant waarbij roekeloosheid en onachtzaamheid vakkundig werden afgestraft.

(more…)Jun 10 18

World Cup 2010

door "Peter Van Acker"

Het is al weer een tijdje geleden. Ik heb mijn blog verwaarloosd, maar niet zonder reden. Ik heb mij terug gestort op mijn oude liefde: “digitale video editing”. Er is me hierbij het  volgende opgevallen: vroeger ondervond je immense moeilijkheden bij de in- en output van video, maar voor de bewerking van videos kon je rekenen op superbe software (o.a. Adobe Premiere 4.0). Thans heb ik geen moeite meer met het importeren en exporteren van video, maar de “editing-software” is meestal “middle-of-the road”. Voorgekauwde opties laten je dan misschien wel even euforisch zijn over het  behaalde resultaat, maar doden creativiteit op langere termijn. De democratisering van het vastleggen van bewegende beelden heeft alvast geleid tot een nivellering van de bewerkingsmogelijkheden daarvan. Jammer!

(more…)Jan 08 18

intussen… SPORT

door "Peter Van Acker"

Voetbalfans in Engelstalig Afrika supporteren doorgaans voor een team van de “Premier League”. Dat komt door de eenzijdige focus op het Engelse voetbal van de – tot voor kort enige – satelliet zender DSTV op het donkere continent. Ik ben dan ook een fan van Manchester United sinds mijn verblijf in Zimbabwe van begin 1997 tot eind 2000.

De meest memorabele match van Manchester United is ongetwijfeld die tegen Bayern Munich in de finale van de Champions League in 1999. De Duitsers waren reeds op voorsprong gekomen in de 5de minuut via een goal van Basler. En toen was het voor elke Man U fan 85 minuten nagelbijten tot de verlossende gelijkmaker in de 90ste minuut door invaller Sheringham. Maar voetbalgeschiedenis werd pas geschreven door de eveneens ingevallen Solskjaer die in de 92ste minuut nogmaals scoorde en zo de “European Cup” voor Man U binnenhaalde. De ontlading bij mij was enorm. Dit gevoel was natuurlijk geënt op een onverhoopt resultaat omdat ik reeds in stilte had aangenomen dat de “moffen” er met de beker zouden van door gaan.

(more…)