Archive for the ‘Suriname’ Category

Feb 18 10

Streetlab – Suriname

door "Peter Van Acker"

Vier jonge Hollandse branies voeren allerlei experimentjes uit op straat. In onderstaande clip zijn ze in Suriname. En ik vermoed dat ze op Colakreek zijn. Geestige clip, dat wel, maar het geeft je toch te denken. Wat zou jij doen in een gelijkaardige situatie? In een situatie waar wat aan jou wordt gevraagd. Een eerlijk antwoord wordt geapprecieerd! 🙂

PeterApr 16 16

Sibibusi song

door "Peter Van Acker"

In Suriname kan het hevig regenen. Zo’n tropische regen die je in luttele seconden doornat maakt. ‘Sibibusi’ heet het daar. Het best blijf je op zo’n moment binnen. Daar kan altijd iets moois uit voortkomen. Kijk maar even mee!

PeterApr 16 12

Een bijzondere ontvangst

door "Peter Van Acker"

Bigi Pan

Ik wist het niet, maar ook terugkomen uit Suriname is een avontuur. Eenmaal geland op Schiphol, word je nog in de vliegtuigslurf begroet door twee Duitse schepers die gretig snuffelen aan je handbagage. Vervolgens kom je in een lange gang waar een pre-controle gebeurt door de douaneautoriteiten. Er staan wel zeker 10 man in grijs-zwarte uniformen die er regelmatig een Surinamer uithalen voor een uitgebreide inspectie van de handbagage. “Hoe vaak ga je naar Suriname,” vraagt men mij. Ik zeg: “niet vaak”. “Wanneer was de laatste keer”. Ik antwoord: “zo’n zes jaar terug.” “Da’s inderdaad niet vaak,” lacht de douane-beambte me toe. Ik mag passeren.

(more…)Apr 16 03

Déjà Vu in SU

door "Peter Van Acker"

Flamingo's op Bigi Pan

Het begon al op het vliegtuig. In het weekoverzicht, dat getoond werd net voor de landing, sprak president Bouterse het land toe en zei tegen belastingverhogingen te zijn maar wel voor koopkracht-ondersteunende maatregelen. In wezen zijn dit tegengestelde maatregelen, maar het ontgaat me of dit ook de president ontgaat. Ik ruik de geldpersen. Een gevoel dat later nog versterkt wordt in het wisselkantoor. De persoon voor mij wisselt zijn buitenlands geld om voor Surinaams papier, wel twee bakstenen hoog. Het zijn hoofdzakelijk nieuwe coupures. Uiteraard wordt dit niet manueel geteld. De obligate telmachine is ook aanwezig. En omdat die niet foutloos is, worden de briefjes telkens tweemaal door de teller gesjeesd.

(more…)Jan 15 01

Het ideaal cadeau

door "Peter Van Acker"

Heb je het ideaal cadeau nog niet gevonden? Zijn jouw cadeaus al weggedragen naar de tweedehandswinkel? Geen nood, zoek niet verder en draag bij aan een filmproject van Suleigha Winkel, een jonge filmregisseuse uit Suriname. In de video hieronder vertelt ze precies wat ze wil doen en ook hoe Astrid Belliot hier bij betrokken is. Een ideaal cadeau voor een aanstormend talent!

(more…)Page: 1 2 Next