Archive for the ‘Fun stuff’ Category

May 13 12

Moederdag 2013

door "Peter Van Acker"

Vandaag is het Moederdag  Het mag alleen maar een dag van gezelligheid zijn. Een dag van een lach maar zonder de traan. Dat zijn we bij tijd en wijlen niet alleen aan ons zelf verschuldigd, maar ook aan alle moeders die hun kinderen met raad en daad bijstaan. Onderstaande video geeft plezier en is dus geschikt voor deze heuglijke dag. Niet?

(more…)Mar 13 16

Let’s keep our brains active

door "Peter Van Acker"

Let's keep our brains active

Hersenactiviteit houdt de mens jong. Mijn vader wordt dit jaar 99 en is pas recent gestopt met puzzelen. Een lang en gelukkig leven willen we allemaal. Niets mag je dan ook beletten het hersenvocht te laten circuleren door het oplossen van twee onderstaande raadsels met verschillende moeilijkheidsgraad. “It will put some extra miles on your teller!”

(more…)Dec 12 23

Kerstgebakraadsel en andere dingen

door "Peter Van Acker"

Vooraleer de traditionele nieuwjaarsboodschap te verspreiden, wens ik nog vlug 4 andere  zaken aan “intussen… BLOG” toe te vertrouwen, inclusief een raadsel om de hersens te laten knetteren tussen kerst en nieuw. Ik ben vooral benieuwd naar wie de bollebozen deze keer zullen zijn!

1. Ik moet hier nu op het einde van het jaar – en dik tegen mijn zin – enkele miljoenen Chinezen teleurstellen omdat ik de IP-nummers van hun servers heb geblokkeerd wegens te veel aandacht voor “intussen… BLOG”. En dit heb ik niet lichtzinnig overwogen maar pas nadat “Google Translate” mij ervan overtuigd heeft dat de duizenden commentaren per dag geen tekenen van appreciatie maar slechts ordinaire spamberichten waren. Snik!

2. Het volgende moet mij eveneens van het hart: “Google Chrome” is gewoon een betere browser voor een Windows-PC, en dat zeg ik niet gemakshalve aangezien ik al jaren “Internet Explorer” gebruik. Maar feit is dat “Google Chrome” standaard HTML gebruikt en daardoor meer voorspelbaar is bij de weergave van websites.

(more…)Nov 12 30

Het menselijk venijn

door "Peter Van Acker"

huizen5x5

Best wel een interessante week. In Oeganda was een groep ambtenaren slim genoeg om 12 miljoen Euro voor de ontwikkeling van het Noorden naar de eigen rekeningen te sluizen. De interne controlesystemen hebben niet gewerkt omdat diegenen die daarvoor verantwoordelijk zijn bij de zwendel betrokken waren. Eén ding moet ik ze nageven: als je echt malafide intenties hebt, dan doe je het beter “big time”’.

Omdat de mens blijkbaar nooit genoeg heeft en altijd een beetje jaloers is op het succes van zijn buurman, volgt hierna een klein raadsel ter afleiding van de eigen basale driften. Op een verkaveling staan 25 huizen in een matrix van 5 bij 5. Niemand is tevreden met zijn eigen woonst en zou eigenlijk liever in de woonst van zijn directe buur in rechte lijn wonen (dus geen diagonale wedijver). Wat is het minst aantal verhuizingen die nodig zijn om iedereen tevreden te stellen?

(more…)Apr 12 09

Stoppen met roken

door "Peter Van Acker"

Stoppen met rokenStoppen met roken is veel eenvoudiger dan je denkt. Ik ben al meerdere malen gestopt en het is me telkens goed gelukt. Laatst stopte ik in januari een volledige week, maar kon het idee niet verdragen dat ik dan met een ongerookte en ongerolde stock van 15 pakjes Drum hemelsblauw zou blijven zitten.

Thans is ook die voorraad tot as en rook vergaan, en ben ik dus opnieuw gestopt, nu al zo’n 8 dagen geleden. Dat gaat wonderlijk wel, alleen wordt ik in mijn dromen geplaagd door zoektochten naar verborgen sigarettenautomaten of steek ik achteloos een sjekkie op om mij pas nadien te realiseren dat ik wel degelijk gestopt ben. Gelukkig blijft het voorlopig nog bij dromen.

(more…)Page: 1 2 3 4 5 6 Next