Archive for the ‘Denken’ Category

Jan 18 27

Raadseltje

door "Peter Van Acker"

VerjaardagsraadselIk hoor wel eens zeggen dat de raadsels op intussen… BLOG te moeilijk zijn. Bij een raadsel zweeft er een zekere waas in het oogvocht van de trouwe bloglezer. Edoch, we geven niet op. Het brein aanscherpen is ons doel. Hier gaan we!

Een leraar staat voor een klas van 23 leerlingen. Hoe groot is de kans dat twee leerlingen dezelfde jaardag hebben? Eenvoudig, of toch niet?

Peter

PS: We gaan van een normaal jaar van 365 dagen uit.Dec 17 01

Simpson’s Paradox

door "Peter Van Acker"

Simpson's Paradox

Het is al weer veel te lang geleden. Hier komt nog eens een raadsel. Een makkie! Of toch niet?

Twee nieuwe medicijnen (Stoneyminator & Calrencraser) worden getest op hoe goed ze werken bij de behandeling van nierstenen. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen kleine en grote nierstenen. De resultaten na 350 “trials” voor elk medicijn zien er als volgt uit:

(more…)Oct 17 01

Grondwet

door "Peter Van Acker"

Vind je bovenstaande clip ook zo grappig? Maar toch is er meer aan de hand. Waarschijnlijk vind je ook dat het Oegandees parlement de grondwet niet mag veranderen opdat de huidige president Museveni er nog een termijn kan bijdoen? Museveni zit er al sinds 1986. Thans verhindert de grondwet dat personen die ouder zijn dan 75 zich nog kandidaat kunnen stellen voor het presidentschap. En Museveni zal die limiet vlotjes gepasseerd zijn bij de volgende verkiezingen. Daarom wil hij graag dat het parlement nu de grondwet aanpast. Maar als het parlement dat in de volgende weken met een vereiste meerderheid doet, wat moet dan onze houding zijn? Zijn de democratische regels dan niet gerespecteerd?

PeterSep 17 23

no worry…

door "Peter Van Acker"

Bij uitstek het leukste dat ik deze week gehoord heb. Eenvoudig en toch weer niet…

PeterAug 17 12

Out of blog

door "Peter Van Acker"

We zijn er niet, maar straks weer wel!

Ken jij het antwoord op onderstaande puzzel?

GeniusesOnly

PeterPage: 1 2 3 4 5 ... 17 18 Next