Archive for November, 2007

Nov 07 12

Kenya Airways en e-ticketing

door "Peter Van Acker"

De website van Kenya Airways (KQ)  had me nochtans gewaarschuwd: “U kan wel betalen voor een ticket maar dient dit af te halen bij uw plaatselijk kantoor. De e-ticketing functionaliteit zal later op de website worden geïntroduceerd”. In de veronderstelling dat dit toch nog altijd de snelste manier van boeken zou zijn, aanvaardde ik het elektronisch voorstel en betaalde ik met mijn kredietkaart. Ik zou later wel even snel binnenwippen bij KQ in Kampala om mijn tickets op te halen.

Van zodra PC-Banking mijn betaling bevestigde, begaf ik mij naar KQ op Kimathi Avenue. De loketbediende was vriendelijk maar stuurde mij prompt huiswaarts omdat ik mijn kredietkaart niet bij had. Hoezo kredietkaart? Mijn rekening is reeds gedebiteerd! “We need your credit card for accounting purposes”, antwoordde ze prompt en kordaat.

(more…)Nov 07 07

intussen… FOTO’S

door "Peter Van Acker"

Ik geloof nog steeds sterk in onderstaande quote die op de beginpagina staat van de site die ik in 1999 in Zimbabwe heb ontwikkeld. Foto’s hebben de kracht van een geestelijke reis in zich. Een bezoekje aan de nieuwere site intussen… FOTO’S kan daartoe zeker ook bijdragen.

“I strongly disagree with the quote that people go on great journeys to see things they do not favour with their attention at home. In my opinion the greatest journeys are embarked upon in man’s mind. However a little stimilus might be required, which is the sole intention of this photo site.”

Enjoy the ride!”

PeterNov 07 06

Nomen est omen

door "Peter Van Acker"

In Zimbabwe heette mijn garagist Mr. Brown. Mr. Brown was een Rhodie, en dus helemaal blank. Hij was een oudere man, die altijd iets slungelachtigs over hem had behouden. Zijn garage was in Greendale, op een steenworp van de meer prestigieuze woonwijk Chisipite waar wij woonden. Soms ben ik gewoon nieuwsgierig naar hoe het met Mr. Brown gaat, want ondanks zijn naam, zal het leven in Harare na bijna 30 jaar Mugabe waarschijnlijk geen pretje meer zijn.

(more…)