Archive for June, 2008

Jun 08 09

Afscheid

door "Peter Van Acker"

Zo af en toe komt er een stukje commentaar binnen dat veel te mooi is om verborgen te blijven op het “comments”-gedeelte van een bijdrage op intussen… BLOG. “Afscheid” is een gedicht van Lotty Sierink – weldra vertrekkend uit Oeganda – dat goed de gevoelens verwoordt van een “expatriate” op weg naar een nieuwe bestemming.

Afscheid door Lotty Sierink

ik wil reizen
naar nieuwe verhalen
ik wil vertrekken
naar een nieuw begin
de herinnering is zoet
zal zitten waar we zijn
ik neem geen afscheid
ik ga verder
ik neem alles mee

(more…)Jun 08 04

T.I.A.

door "Peter Van Acker"

T.I.A. spreek je uit als ti-ai-é. Het staat voor “This Is Africa”. Het wordt meestal gebruikt in situaties waarbij je ergernis door berusting wil vervangen. T.I.A. hanteer je dan ook best schaars, want anders geef je de indruk van “geafricaniseerd” te zijn, t.t.z. verkerend in een permanente staat van berusting, iets wat zich meestal voordoet na langdurig verblijf op het donker continent. En dat etiket willen vooralsnog weinig westerlingen.

Vandaag was weer zo’n T.I.A.-dag. Van de twee liften op kantoor is er slechts één die werkt, maar nooit dezelfde. En hoewel je op de knop “naar beneden” moet drukken om de lift op te roepen, ook al wil je naar boven, toch brengt het ding me vaak naar de 3de étage, waar ik moet zijn.

(more…)