Archive for August, 2008

Aug 08 29

Kapotmaken!

door "Peter Van Acker"

Surinamers hebben soms een apart taalgebruik. Zo weet ik al langer dat “lekker” verder reikt dan de rand van de tafel en zich soms gewoonweg op bed bevindt. Maar de scabreuze betekenis van “kapotmaken” kende ik niet. Kijk je even mee en … “lekker” lachen maar.

[jwplayer config=”myplayer” file=”http://www.intussen.info/wordpress/video/TelefoonTerroristenRoueVerveer.mp4″ image=”http://www.intussen.info/wordpress/fotos/flashstartframe.jpg” width=”320″ height=”264″]

PeterAug 08 25

98 FM!

door "Peter Van Acker"

‘s Morgens, op weg naar het werk, luister ik soms naar het “Early Bird”-programma van de “Uganda Broadcasting Corporation” (UBC) op 98 FM. Dit is een inbelprogramma waar de luisteraars hun ideeën kwijt kunnen over een maatschappelijk thema. Het is vooral interessant om te luisteren naar de presentator die het gespeksthema van de dag bepaalt, maar ook duidelijk vooringenomen is en luisteraars met een “foute” visie bekritiseert.

Zo kon je deze week als luisteraar maar beter:

– geen voorstander zijn van het dragen van een lange broek door vrouwen. “Those women MPs (Members of Parliament) with tight jeans showing their knickers underneath bring shame upon this nation”;

– geen begrip tonen voor homofilie. “Should homosexuality even be discussed on this radio and shouldn’t this problem be tackled undercover?”

– geen voorstander zijn van het verstrekken van ARVs aan HIV/AIDS-geinfecteerden. “Those ARV-treated people live longer and can thus infect more people.”

(more…)Aug 08 15

Dat is dichten dan!

door "Peter Van Acker"

Er zijn dichters die zich laten lezen, en er zijn dichters die zich laten horen. Pieter Staes doet beide. Vijf hilarische, onverwachte en steeds verrassende gedichten worden voor u gratis door Pieter op intussen… POEZIE gebracht. Nu nog op het internet te bekijken en te beluisteren, straks alleen nog in de boekhandel af te halen.

De minder onthaasten vinden hieronder een kort fragment.

Pieter Staes – Weg

PeterAug 08 12

Mijn vader!

door "Peter Van Acker"

Hoe zeg je iets zinnigs over je vader? Misschien nog het best middels een fragment uit het gedicht “Spiegelbeeld” van Gwy Mandelinck. Dat gaat zo:

Ik schrik bij elke spiegel van de vraag:
Is dat mijn vader niet?
Elke morgen scheer ik uit
mijn baard zijn kaken bloot.

(more…)