Archive for December, 2009

Dec 09 20

Happy New Year

door "Peter Van Acker"

Onze wensen voor 2010 zijn vrij eenvoudig: een goede gezondheid, goede sociale relaties en genoeg bestaansmiddelen voor nog een jaartje op deze aardbol. En was het op een van die punten wat minder in 2009 dan mag het wat ons betreft gerust wat meer zijn in het nieuwe jaar.

Wij kijken er alvast naar uit om samen met jullie te lachen, te eten, te spreken, te chatten, te bewonderen, te zien, te delen en te drinken. Proost!

Happy New Year
… click on pic …

Peter & Astrid & Etienne

P.S. We hope to kickstart the new year with pictures from Paramaribo and surroundings!Dec 09 13

Tien voor taal

door "Peter Van Acker"

Ideeëloos staar ik wat voor mij uit. Ik lijd aan een moderne vorm van “writer’s block”. Modern, want nieuwe tijden vergen nieuwe woorden. Daarom zou ik liever willen spreken van monitormyopie, of nog beter van “screen saver”-staar. Ook “log off”-syndroom vind ik niet misstaan. U merkt het: de taal is grenzeloos en slechts beperkt door onze eigen creativiteit en een set van algemeen aanvaarde regels. Over die creativiteit maak ik me weinig zorgen, maar de set aan regels is een ander verhaal. Hoe goed is jouw taalkennis? Doe mee met de “tien voor taal”-test hieronder. Ik ben uiteraard benieuwd naar jouw score.

(more…)Dec 09 06

Ramses Shaffy

door "Peter Van Acker"

Ramses Shaffy is niet meer. Verdwenen maar niet vergeten. Hij leeft verder in de liedjes van mijn jeugd.  Hoeveel plezier hebben we niet aan hem beleefd? Wie kent er niet: “We zullen doorgaan”? Wie heeft er niet in een intiem moment een verbasterde versie van dit liedje mee gezongen? Ramses Shaffy stond voor een ongebreideld geloof in het goede in de mens. Niet te beteugelen was hij in “Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder”: een synopsis van het leven. En ook “Pastorale” en “Sammy” getuigen van een levenskracht die voor altijd in het collectief Nederlandstalig geheugen gegrift staat.

(more…)