Archive for July, 2010

Jul 10 19

101 – niet zonder jullie

door "Peter Van Acker"

Tussen al het feestgedruis door – of moet ik zeggen feestgeruis, want er blijft vaak wat nadien tussen mijn oren hangen – heb ik toch nog wat tijd gevonden voor mijn blog. Nooit gedacht dat ik zo ver zou geraken. Dit is het honderdeneenste bericht. Honderdeneen romans, zoals Aster Berkhof dit jaar presteerde, zou natuurlijk nog leuker zijn, maar dat heb ik vooralsnog niet in mij. Maar laat me niet te minnetjes doen, want hondereneen is best wel veel.

Nog leuker is dat ik op die hondereneen berichten reeds driehonderd vierenveertig reacties heb mogen ontvangen. En eigenlijk best nog wel meer als ik ook de reacties zou meetellen die per gewone mail werden verzonden naar aanleiding van een nieuw bericht op de blog. Het zijn precies al die reacties die me telkens weer doen nadenken over een nieuw stukje. Dus bedankt daarvoor!

(more…)Jul 10 05

Fourth of July

door "Peter Van Acker"

Declaration of Independence“Fourth of July”: de zoveelste feestdag die de mijne niet is. En als luiheid niet des duivels oorkussen was, zou ik deze dag in alle ledigheid doorbrengen zonder ook maar enig besef van de historische achtergrond van deze dag.

Op 4 juli 1776 werden de Verenigde Staten van Amerika onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk.  Eigenlijk bestaat er best wel wat verwarring en gehakketak rond de precieze dag van de onafhankelijkheids-verklaring want op 3 juli schreef John Adam – een van de medeondertekenaars die later ook nog eens president zou worden – aan zijn vrouw Abigail het volgende:

(more…)