Archive for February, 2011

Feb 11 22

The male brain

door "Peter Van Acker"

Lettre aux hommes

“The male brain is a delicate object inherently prone to extremes, both of incompetence and of genius.” Dit is het besluit in een recent artikel van de New York Times na een analyse van de wiskunderesultaten van hogeschool-studenten. Mannelijke studenten waren oververtegenwoordigd bij de groep van zowel de extreem goede als de extreem slechte resultaten.  Hier is je kans om te bewijzen tot welke groep jij behoort. Vrouwelijke lezers hoeven niets te bewijzen en kunnen reeds genoegdoening vinden in bijhorend plaatje.

(more…)Feb 11 13

Wizards versus Spurs : 94 – 118

door "Peter Van Acker"

Wat een ontgoocheling! We zijn zaterdag naar een basketbalwedstijd in het Verizon Center in hartje Washington geweest. De “Washington Wizards” tegen de “San Antonio Spurs” is nooit die wedstrijd geworden die ik mij er van voor gesteld had. Reeds na het eerste kwartier waren de Spurs uitgelopen tot 37 punten,  tegen 18 voor de Wizards. In de resterende speeltijd bedroeg het verschil soms 40 punten, en het eindresultaat was dan ook van bij de prille aanvang enigszins voorspelbaar.

(more…)Feb 11 06

Dancing in the rain

door "Peter Van Acker"

Dancing in the rain” is één van de leukste clips die ik de  afgelopen tijd op het net gezien heb. Waarom dat zo is, valt moeilijk in woorden te vatten. Het zijn vier jongens die op een straathoek in Oakland verschillende dansbewegingen met elkaar combineren. En ze doen dat wonderwel en wondermooi, maar wat me zo aantrekt is daarmee nog niet gezegd, want de jongens vertellen een verhaal dat de kijker misschien wel aanvoelt maar niet kan vastgrijpen.

(more…)