Archive for April, 2011

Apr 11 29

Tornado

door "Peter Van Acker"

Terwijl de tornado’s over Alabama raasden, heeft een andere storm mijn harde schijf geteisterd. Vermomd als een trojaans paard heeft hij lelijk thuisgehouden in het land van “bits” en “bytes”. Met een vernietigende kracht werden bestanden weggeblazen, programma’s ontworteld en “firewalls” omvergeworpen. Zelfs de veilige bunker “Reboot in Safe Mode” werd ontoegangelijk verklaard. Nog eerder voelde ik me zo machteloos tegenover duistere IT-krachten.

(more…)Apr 11 19

Inside Job

door "Peter Van Acker"

Dit weekend heb ik deelgenomen aan de lentevergaderingen van de Wereldbank en het IMF. In de marge van de meetings heb ik er een Ierse collega/vriend tegengekomen die ik voor het eerst in Kampala heb ontmoet. Hij is terug in Ierland en werkt er voor de overheid. Tussen pot en pint (een Stella!) vertelde hij me dat zijn nettosalaris met 15% was verminderd als gevolg van de uitweg die de Ierse overheid zoekt uit de financiële crisis. Rekening houdende met andere maatregelen die hem nog te wachten staat – zoals een hogere belastingsaanslag – verwacht hij dat het totale effect op zijn loon 25% zal bedragen.

(more…)Apr 11 10

Acoustic Africa

door "Peter Van Acker"

Acoustic Africa

Het Lisner Auditorium behoort tot de George Washington Universiteit. Het is een plaats waar we graag komen aangezien er vaak muziek, dans en andere culturele evenementen worden geprogrammeerd die bij onze smaak aansluiten. Donderdag jongsleden stond daar Acoustic Africa met Oliver Mtukudzi, Habib Koité en Afel Bocoum op de affiche. Het werd een spectaculaire show met focus op de rijkdom van de Afrikaanse gitaartraditie.

(more…)Apr 11 03

Frisco, LA and in between

door "Peter Van Acker"

LA Metro Art

So, I’ve been to San Francisco … but forgot to wear some flowers in my hair”. Het is niet dat ik de aanhef uit het befaamde liedje van Scott McKenzie vergeten was, maar mijn huidige haartooi leent zich niet meer zo goed voor enige opsmuk met welke teelt dan ook. Deslniettemin heb ik genoten van Frisco. Het is een stad die leeft en waarin homo’s, junks, artiesten en gewone lui vredig naast elkaar gedijen.

Tussen Frisco en LA even gestopt in Cambria voor een bezoekje aan het nabij gelegen “Hearst Castle”. Dit kasteel bewijst waartoe Amerikanen met veel geld in staat zijn: het vermengen van verschillende neo-stijlen tot een afschuwelijk gedrocht. Eclectisch heet dat dan! Gelukkig waren er op een boogscheut van het kasteel ook nog de zeeolifanten te bewonderen. In San Simeon liggen er honderden van die vreemde wezens uit te rusten op het strand tot dat de grote trek zich inzet richting zee einde maart.

(more…)