Archive for June, 2011

Jun 11 26

Boekenverdriet

door "Peter Van Acker"

Richard Powers - Time Of Our Singing

Heb je dat ook wel eens? Dat je een boek wil dichtklappen, tegen de muur smijten en erop wil trappen alsof het een brandende peuk betrof. Om dan de dag nadien toch maar weer enkele bladzijden om te slaan omdat je nieuwsgierig bent naar het verder verloop. “The Time of Our Singing” van Richard Powers is een lastig boek, met een moeilijke woordenschat, vaak onbegrijpelijke beeldspraak en heel weinig dialogen. Op de achterflap staat nog vermeld dat dit het meest toegankelijke werk is van de auteur.

“The Time of Our Singing” is het verhaal van een gemengde joods-zwarte familie tegen de achtergrond van een conservatief racistisch naoorlogs Amerika. Een boek waar je in elk geval niet vrolijker van wordt.

(more…)Jun 11 20

The Boar’s Head

door "Peter Van Acker"

Er staat een blanke man in de lobby met een gekrakeleerde huid en een kleur van verschoten perkament, die misschien niet direct heeft meegevochten in de Amerikaanse burgeroorlog maar toch zeker een aantal mensen heeft gekend die dit wel hebben gedaan. Hier staan we dan: in de prestigieuze club “The Boar’s Head” nabij Charlottesville.

De dame aan de balie legt ons vlug de regels van het huis uit. In het restaurant “The Old Mill Room” verschijn je best gekleed. Jeans zijn er niet welkom. Als je toch “casual” wil dineren, dan kan je dat altijd in “Bistro 1834” doen, waar een aantal tafeltjes rond een drukbezette bar staan.

De gangen naar de kamers zijn nauw en muf, maar de kamers zelf zijn ruim met veel donker hout dat afkomstig is van een verlaten molen uit 1834. Ik waan me terug in Afrika. Het hele etablissement straalt dezelfde sfeer uit als van die oude Engelse “country clubs” in Zimbabwe, Kenia of Tanzania. Het zijn reminiscenten van een koloniaal verleden dat nooit meer terug komt maar dat toch op een of andere manier in stand wordt gehouden. Hier wordt nog betaald voor luxe die er geen meer is.

(more…)Jun 11 06

Nomen est omen

door "Peter Van Acker"

Anthony Weiner is een Amerikaans volksvertegenwoordiger in het huis van afgevaardigden. Weiner heeft een foto van een bobbel in zijn onderbroek op Twitter gezet. Per vergissing want de tweet met foto was niet voor het grote publiek bestemd maar wel voor slechts één dame onder zijn contacten. Weiner ontkent aanvankelijk alles en beschuldigt hackers van de foto op zijn account geplaatst te hebben, totdat zijn leugens niet meer houdbaar zijn. Vervolgens trekt Weiner het boetekleed aan en excuseert zich in de media voor zijn optreden en zijn communicatie hierover.

[jwplayer config=”myplayer” file=”http://www.intussen.info/wordpress/video/AnthonyWeiner.mp4″ image=”http://www.intussen.info/wordpress/fotos/Anthony-Weiner.jpg” width=”450″ height=”277″]

 

Grappig is dat Weiner zijn naam uitspreekt als “wiener”, wat in het Engels schuttingtaal is voor het mannelijk geslachtsorgaan. Waarschijnlijk dacht hij: nog liever dat, dan geassocieerd te worden met “whiner”, want dat duidt op een klagerig persoon of zeurpiet. Na het bekijken van bovenstaande video zal je het met me eens zijn dat welke uitspraak ook gebruikt wordt, beide betekenissen van toepassing zijn. Je naam bepaalt je lot.

Peter

P.S. Heb jij ook een ongelofelijke drang om ongeoorloofde foto’s openbaar te maken, aarzel niet om me te contacteren voor plaatsing op deze blog.Jun 11 05

Time warp

door "Peter Van Acker"

Tijd en ruimte vormen een continuüm dat kan gebogen en gevouwen worden en waarbinnen een waarnemer zich discreet kan verplaatsen, relatief tot zulke factors als beweging en gravitatie. Na het aanschouwen van onderstaande foto’s bevind ik me terug op de campus van de VUB en bemerk met plezier dat de economische, sociale en politieke wetenschappen (ESP) nog steeds veilig opgeborgen zijn in het zo vertrouwde gebouw C en dat het rectoraat nog steeds die voorname sigaar is van waaruit kennisverwerving wordt aangestuurd.

Hier zal ik voor het eerst in aanmerking komen met het principe van vrij onderzoek. Principe dat overigens ingeschreven staat in de statuten van de VUB en dat zo goed verwoord wat ik reeds onbewust aanvoelde maar tot dan nog niet verwoord had gezien.

(more…)