Archive for July, 2011

Jul 11 27

ff met vakantie

door "Peter Van Acker"

intussen… BLOG trekt er effen tussenuit. En ook al leven we in een sterk gepolariseerde wereld, laten we niet vergeten dat er ook veel schoonheid te ontdekken valt.

[jwplayer config=”myplayer” file=”http://www.intussen.info/wordpress/video/DubaiFountain.mp4″ image=”http://www.intussen.info/wordpress/fotos/ffmetvakantie.jpg” width=”450″ height=”277″]

Hope to see you all sane and well in September! Glimlach

PeterJul 11 11

Swamp Dogg

door "Peter Van Acker"

Het feest ter herdenking van de Amerikaanse onafhankelijkheid is gepasseerd en we hebben er een stel leuke foto’s van de parade op Constitution Avenue aan over gehouden, Swamp Dogg - Rat Onmaar toch zal ik 4 juli 2011 vooral blijven herinneren als de dag waarop ik voor het eerst kennismaakte met de muziek van Swamp Dogg.

Swamp Dogg, thans 69 jaar oud, is een zanger uit Virginia die al meer dan 50 jaar aan de weg timmert, maar nooit het grote succes heeft gekend. Hij omschrijft zichzelf als “the most succesful failure of all times”. Hij heeft alle dingen gedaan zoals de grote artiesten maar nooit het rijk van de sterren vervoegd. Toch heeft hij één klein succesje geboekt: de platenhoes van zijn album “Rat On” uit 1971 werd verkozen tot één van de lelijkste albumhoezen allertijden. Succes schuilt soms in een beetje lelijkheid.

(more…)Jul 11 01

Breinbreker

door "Peter Van Acker"

OK, hier gaan we weer. We hebben twee kruiken wijn. De een bevat witte wijn en de andere rode wijn. Elke kruik bevat evenveel wijn.

Je vult een maatbeker tot aan de rand met witte wijn en giet die bij de kruik rode wijn. Na het mengsel goed geroerd te hebben, vul je opnieuw de maatbeker tot aan de rand met de gemengde wijn en giet dat vervolgens bij de witte wijn. Ook die kruik is nu een mengsel van witte wijn en rode wijn.

Mijn vraag? Zit er evenveel rode wijn bij de witte wijn als witte wijn bij de rode wijn? Of is het meer? Of is het minder?

(more…)