Archive for November, 2011

Nov 11 27

Thanksgiving in New York

door "Peter Van Acker"

We waren dit weekend voor “thanksgiving” in New York. Heb je er trouwens al eens over nagedacht waarom New York ook wel “the Big Apple” wordt genoemd?  Blijkbaar bestaat daar toch geen eenduidig antwoord op. Eén verklaring gaat terug tot de periode van de grote depressie toen er veel appelverkopers in de stad waren, een ander denkt dat de uitdrukking is overgenomen van een gelijknamige nachtclub uit Harlem.  Een derde en laatste verklaring denkt dat de naam zijn oorsprong vindt in een populaire groepsdans uit de jaren dertig die “the Big Apple” heette.

(more…)Nov 11 19

A taste of Belgium

door "Peter Van Acker"

Een van de mooiste residenties in Washington DC is ongetwijfeld de ambtswoning van de Belgische ambassadeur. Het gebouw dateert van 1931 en is een adaptatie van het “Hotel de Rothelin-Charolais” in Parijs.

In de keuken van de Belgische residentie heerst een ware chef: Jan Van Haute. Jan bereidt niet alleen heerlijke maaltijden voor de gasten van de residentie, maar deelt ook tweewekelijks zijn kennis met amateurkoks.

(more…)Nov 11 08

Ingezonden raadsel

door "Peter Van Acker"

Aan de vooravond van mijn vertrek naar Brussel voor een conferentie met de Wereldbank, en met mijn hoofd bij allerlei andere zaken dan bij de blog, biedt een ingezonden raadsel uit Kampala soelaas aan mijn publicatiedrift.

In een donkere loods staat een doos met 5 hoeden, 3 rode en 2 zwarte. Drie mensen gaan naar binnen, nemen een hoed, zetten hem op en gaan naar buiten, met de ogen dicht. Buiten stellen ze zich in een rij achter elkaar, zodanig dat ze allemaal naar voren kijken.

(more…)