Archive for May, 2012

May 12 18

Donna and Chuck: †

door "Peter Van Acker"

Er is deze week weer heel wat gebeurd in het wereldje van de muziek. En dat heb ik het niet over de eliminatie van Joshua Ledet in “American Idol”, maar wel over Donna Summer en Chuck Brown. Beiden zijn deze week gestorven. Donna Summer was in mijn tienerjaren allerminst mijn popidool, wel integendeel, want in die tijd was disco beluisteren taboe en vooral onbespreekbaar (wou je jezelf de hoon en toorn van je vrienden besparen).

Nu, zoveel jaren later, luister ik met plezier en met een zekere mildheid naar de vroegere hits van Donna Summer. Bekijk in de onderstaande videoclip vooral de kledij van het achtergrondkoor. Die dames lijken wel weggeplukt uit het eerste het beste warenhuis met het verzoek iets te doen op de achtergrond van een bekende zangeresje.

[jwplayer config=”myplayer” file=”http://www.intussen.info/wordpress/video/DonnaSummerHotStuff.mp4″ image=”http://www.intussen.info/wordpress/fotos/DonnaSummer.jpg” width=”450″ height=”277″]

(more…)May 12 05

Living in a bubble!

door "Peter Van Acker"

In Laken komt een nieuwe Europese school voor kinderen van Europese ambtenaren. Het gebouw – de vroegere Koninklijke kadettenschool – wordt gerestaureerd door de Belgische overheid. Kostprijs: 88 miljoen Euro, en volledig ten laste van de Belgische begroting. Europa daarentegen zal de lopende kosten betalen. Kinderen van Europese ambtenaren zullen hier kosteloos school kunnen lopen maar andere kinderen zullen enkele duizenden Euro’s inschrijvingsgeld moeten betalen.

[jwplayer config=”myplayer” file=”http://www.intussen.info/wordpress/video/EuropeseSchool.mp4″ image=”http://www.intussen.info/wordpress/fotos/EuropeseSchool.jpg” width=”450″ height=”277″]

(more…)