Archive for July, 2012

Jul 12 21

Saint Vralkomir

door "Peter Van Acker"

Saint Vralkomir

Van het gefrunnik in de marge, daar hou ik van. Twee Amerikanen hebben hier een hoogst merkwaardig onderzoek gedaan: “Kan je waarde toevoegen aan objecten middels goed gekozen woorden?” Beide onderzoekers kochten nagenoeg waardeloze voorwerpen op, verzochten vervolgens gerenommeerde schrijvers een goed en aannemelijk verhaal te verzinnen bij die voorwerpen, om ze dan nadien te koop aan te bieden op eBay. De test was of het bijhorende verhaal een hogere prijs kon opleveren.

Zo werd het poppetje in bijgevoegde foto aangekocht voor 3 dollar, vervolgens omgedoopt tot Saint Vralkomir, de patroonheilige van het extreem sneldansen, om dan van eigenaar te wisselen op eBay voor 193,5 dollar. Het uitgebreide verhaal van Saint Vralkomir kan je << hier >> lezen. Ik heb er alvast van genoten.

(more…)



Jul 12 14

Wolftrap

door "Peter Van Acker"

Wolftrap - Macy Gray & Seal“Wolftrap” is een domein even buiten Washington DC. Het is onze favoriete stek voor het meepikken van enkele zomerconcerten. Dat is nu na drie jaar al een ware traditie geworden. Meestal kopen we een plaatsje op “the lawn”, t.t.z. op het gazon, waar we ons tussen de rest van de meute volproppen met spijs en drank (vooral dat laatste).

De affiche verraadt doorgaans de samenstelling van het publiek. Bij “Earth, Wind and Fire” was het een overwegend zwart publiek, bij “The Gipsy Kings” kwamen voorspelbaar veel latino’s opdagen en bij het dubbelconcert “Colbie Caillat” en “Gavin DeGraw” hadden klaarblijkelijk veel blanke tienermeisjes de toestemming gekregen voor het bijwonen van hun eerste concert.

(more…)



Jul 12 05

5 dagen …

door "Peter Van Acker"

5 dagen heeft het het machtigste land ter wereld gekost om de elektriciteitsvoorziening te herstellen in “Montgomery County” (Maryland). Wat een giller! Zijn we hier nu echt niet op de grenzen van het liberalisme gestoten? Het is niet omdat een goed vermarktbaar is, d.w.z. dat er een prijs kan voor gevraagd worden, dat de voorziening dan ook maar aan de private sector moet worden overgelaten. Nutsbedrijven moeten eenvoudigweg in de handen van de staat blijven, omdat privé-bedrijven alleen maar uit zijn op korte termijn winstbejag.

(more…)