Archive for November, 2012

Nov 12 30

Het menselijk venijn

door "Peter Van Acker"

huizen5x5

Best wel een interessante week. In Oeganda was een groep ambtenaren slim genoeg om 12 miljoen Euro voor de ontwikkeling van het Noorden naar de eigen rekeningen te sluizen. De interne controlesystemen hebben niet gewerkt omdat diegenen die daarvoor verantwoordelijk zijn bij de zwendel betrokken waren. Eén ding moet ik ze nageven: als je echt malafide intenties hebt, dan doe je het beter “big time”’.

Omdat de mens blijkbaar nooit genoeg heeft en altijd een beetje jaloers is op het succes van zijn buurman, volgt hierna een klein raadsel ter afleiding van de eigen basale driften. Op een verkaveling staan 25 huizen in een matrix van 5 bij 5. Niemand is tevreden met zijn eigen woonst en zou eigenlijk liever in de woonst van zijn directe buur in rechte lijn wonen (dus geen diagonale wedijver). Wat is het minst aantal verhuizingen die nodig zijn om iedereen tevreden te stellen?

(more…)Nov 12 22

Thanksgiving 2012

door "Peter Van Acker"

Het is nu al de vierde “Thanksgiving” die we vieren in de Verenigde Staten en er komt normaal gesproken geen vijfde meer. Ik ben er helemaal klaar voor! Vanavond ben ik de enige man tussen een schare van zes vrouwen. Al mijn taken om het tot een geslaagde avond te maken zijn reeds volbracht, ttz:

(more…)Nov 12 12

Verkiezingskroniek

door "Peter Van Acker"

Het zijn toch geen echte grote rekenwonders in Amerika. Toen zowat elke opeenvolgende peiling in de “swing states” een bescheiden maar aanhoudende voorsprong optekende voor Obama, organiseerde Romney en zijn getrouwen alvast zijn overwinningsfeest, blind voor het slechte nieuws dat er sowieso leek aan te komen en eigenlijk zo zichtbaar en voorspelbaar was. Het was niet meer of niet minder dan de kroniek van een aangekondigde verkiezingsnederlaag.

(more…)Nov 12 03

Tokyo

door "Peter Van Acker"

Ken je deze nog? “Tokyo” van Gruppo Sportivo. Na al die jaren kan ik nog steeds flarden meezingen:

Tokyo, I’m on my way
And in my new Toyota it’s not so far away (2x)
In Tokyo, they don’t have stereo
They’re playing all the tophits, in kimono
In Tokyo, geisha’s dream away
When I play rock ‘n’ roll, hey hey (2x)

Gruppo Sportivo – Tokyo

(more…)