Archive for January, 2014

Jan 14 26

Soep op de stoep

door "Peter Van Acker"

het Pleintje

Vroeger werden we omringd door menig kruidenierszaak. VéGé’s, Centra’s, Kom-eet’s, Bijouterie’s en kleine Spar’s waren er op elke hoek van de straat en de winkeliers hadden er nog echte namen: Bernice, Cécile, Martin, … Mensen van vlees en bloed die niet kwaad werden als je voelde of het fruit al rijp was.

(more…)Jan 14 18

De 100 jarige man …

door "Peter Van Acker"

Jonas Jonasson - De 100 jarige man ...Het had alles van een veelbelovende start. Mijn schoonzus had het met veel plezier gelezen op reis. Ook in de boekhandel verzekerde een medeklant mij dat haar man er hard had om gelachen. En de verkoper had er kraaienpootjes van plezier aan overgehouden. Een beter begin voor de leesmaaltijd is moeilijk denkbaar en met veel verwachting keek ik uit naar “De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween.”

Nou moe, wat een tegenvaller! Op geen enkel moment voelde ik mij aan de haak geslagen. De avonturen van de 100-jarige zijn daarvoor net iets te ongeloofwaardig, waardoor de meer rationele lezer een zekere afstand blijft bewaren tot het boek. Goed voor op de trein, maar wel nadat eerst het Metro-krantje is verorberd.

(more…)Jan 14 05

Borgward

door "Peter Van Acker"

Borgward Isabella Cabrio

Mijn vader is nog net geen honderd en maakt vooralsnog geen aanstalten om uit het raam te klimmen en te verdwijnen.

We kuieren wat door een wijk in Oostakker en houden even halt bij een man, die een décapotable van een onbekend merk aan het opknappen is. “Borgward,” zegt de man, “zo bestaan er nog twee in België en deze zal weer rijden in de zomer van 2014”.

(more…)Jan 14 01

HNY 2014

door "Peter Van Acker"

Beste “intussen… BLOG”-lezers,

Vooreerst een super gezondheid toegewenst in 2014, alsook straffe familie- en vriendenrelaties en genoeg bestaansmiddelen om al die relaties te onderhouden.

(more…)