Archive for April, 2014

Apr 14 23

Stemadvies

door "Peter Van Acker"

Kamer van VolksvertegenwoordigersIk had het zelf niet beter kunnen schrijven. Ik had het willen schrijven, dat wel, want hetzelfde verhaal was reeds in mijn hoofd gerijpt, en ik had het al een aantal keer verteld aan collega’s, vrienden en familie. En dan lees je precies wat jij denkt en verkondigt in een column in “De Morgen”. Hieronder volgen enkele fragmenten. Ze zijn van de hand van Raf Walschaerts, cabaretier en helft van Kommil Foo. Ik vind het ronduit schitterend, ook al zijn het mijn eigen gedachten verwoord door een ander. Geen letter wens ik te wijzigen.

(more…)Apr 14 18

Boedapest

door "Peter Van Acker"

We waren weeral eens op de gebruikelijke manier afgereisd: t.t.z. met een goed humeur en vooral met een stapel ongelezen reisgidsen in de koffer. Dat Boeda en Pest vroeger twee aparte steden aan beide zijden van de Donau waren, dat wist ik nog wel, maar wat er ons verder te wachten stond, was voor mij een compleet raadsel.

Ik had wel reeds vooraf een paar tickets gekocht voor een dansvoorstelling en voor een klassiek kamerorkest. Dat ging niet zomaar, want ik had voor de aanschaf “Google Translate” nodig gehad om het Hongaars op de website om te zetten naar iets meer verstaanbaars.

(more…)