Archive for June, 2014

Jun 14 22

Zomerliteratuur

door "Peter Van Acker"

Michel Faber - The Crimson Petal and the White

Amai, met “The Crimson Petal and the White” van Michel Faber heb ik intussen een haat-liefde-verhouding: niet slecht genoeg om aan de kant te schuiven, maar ook niet goed genoeg om er fors in door te lezen. Het is het verhaal van twee sterk contrasterende vrouwen  in Victoriaans Engeland. Agnes brengt haar dagen door in ledigheid en kijkt vooral uit naar het “seizoen” in de hoofdstad: die tijd van het jaar waarin de bourgeoisie zich vermaakt met theater, toneel en private “high society events”. Sugar daarentegen is een intelligente hoer die de maîtresse wordt van Agnes’ man: een ietwat protserige parfumfabrikant.

(more…)Jun 14 14

intussen… VOETBAL

door "Peter Van Acker"

Enjoy …

[jwplayer config=”myplayer” file=”http://www.intussen.info/wordpress/video/WK_Voetbal_2.mp4″ image=”http://www.intussen.info/wordpress/fotos/WK_Voetbal_2.jpg” width=”450″ height=”277″]

PeterJun 14 09

Trappistenraadsel

door "Peter Van Acker"

In een abdij van de orde der cisterciënzers wonen 100 trappisten + vader abt. Om ijdelheid te vermijden kent de abdij geen spiegels. Op een dag doet vader abt zich flink te goed aan de tripel van de brouwerij. ‘s Nachts zet hij uit dronken balorigheid een zwarte stip op het voorhoofd van elke monnik.

De volgende ochtend plaatst hij de 100 trappisten voor een raadsel: “Ik heb minstens één zwarte stip op het voorhoofd van een monnik geplaatst. Het kunnen er ook meer zijn. Elke minuut zal ik vragen of de monnik die een zwarte stip heeft of de monniken die een zwarte stip hebben, willen rechtstaan.”

(more…)