Archive for August, 2014

Aug 14 31

Lake Street Dive

door "Peter Van Acker"

Heb je dat ook wel eens dat je een nummertje wel honderdmaal beluistert en je er schijnbaar geen genoeg van krijgt? “Rich Girl” van “Lake Street Dive” (LSD?) pleziert me tijdens mijn dagelijkse pendel, in bed, tijdens de pauze op het werk en in de rij bij de bakker. Het is een cover van “Hall & Oates” uit 1977, maar klinkt bijzonder fris en hedendaags.

Het is de vreemde mix van de sfeer van het repetitiekot, de verzorgde beelden, het professionalisme van de bandleden, en de kracht van de zang die “Rich Girl” bijzonder aantrekkelijk maakt en het bloed voorwaarts stuwt. Op sommige momenten overstijgt de zangeres zichzelf: een pauw die haar schittertende tooi laat zien! Een pareltje, en ik hoop dat jij er even intens kan van genieten.

(more…)Aug 14 23

Numbers

door "Peter Van Acker"

Peter 52

Ik ontleed zin aan dingen met behulp van cijfers waartoe ik me verhoud. Op 20 oktober 2007 startte deze blog, intussen 7 jaar terug. Dit is het 254ste bericht. 1386 commentaren hebben me reeds mogen verblijden, en geven goesting tot verder schrijven. Elk stuk niet meer dan een 5 seconden hap.

Ik heb 23.761 songs in  de wolken hangen, goed voor 68,2 dagen muziek, oftewel 177,37 GIG aan tot nullen en enen gereduceerde muzieknoten.

Klokslag 12 post ik dit bericht, want dan zal ik hier precies 2 jaar meer dan een halve eeuw op deze aardkloot ronddolen. En nog steeds met evenveel gretigheid.

Jason – Numbers

PeterAug 14 15

Griekse mythen en vakantiekiekjes

door "Peter Van Acker"

Acropolis MuseumDe Griekse mythen zijn verbazend geruststellend. Toen de giganten streden met de goden van de Olympos, betrad Athene als eerste het strijdtoneel. Zij versloeg onmiddellijk Engelados – de gigant van de aardbevingen – en wierp hem in zee, met daarbovenop het eiland Sicilië. Wanneer Engelados wakker wordt, schudt het eiland en braakt het vuur.

Nu ben ik eens benieuwd wie er zoal onder België is komen te liggen. Iemand enig idee? Terwijl je hierover nadenkt, kan je alvast genieten van onze Griekse kiekjes die op een speciaal ontworpen << elektronische muur >> zijn bevestigd. Enjoy!

PeterAug 14 11

Verzuring

door "Peter Van Acker"

KoulouriIk sta hier bij een bakker in een volkswijk van Athene. Ik bestel twee Griekse broden en krijg er ongevraagd een kaaskoekje bovenop. Met gebarentaal maakt hij mij diets dat het een geschenkje is van hem aan mij. De volgende dag overkomt mijn broer precies hetzelfde. Hij krijgt – ditmaal van de bakkerin – twee koulouri’s gratis. Het hoeft geen betoog dat we deze Griekse snacks met veel goesting hebben verorberd. Dergelijk kleine attenties geven kleur aan de start van de dag en verspreiden zich ongemerkt als een verfrissende nevel over de ervaringen van de rest van de dag.

(more…)