Archive for April, 2015

Apr 15 26

Tieten?

door "Peter Van Acker"

TTIP staat voor het “Transatlantic Trade and Investment Partnership“. Het is een handels- en investeringsverdrag dat momenteel onderhandeld wordt tussen Europa en de Verenigde Staten. Het onderstaand filmpje legt op ludieke, maar daarom niet mindere interessante wijze uit wat er op het spel staat. TTIP gaat o.a. over de gelijkschakeling van veiligheidsregels, maar ook over arbitrageprocedures. Als de gelijkschakeling van veiligheidsregels betekent dat de laagste/de minst veilige/de meest ongezonde regel de norm wordt, dan ben ik uiteraard tegen dergelijk verdrag. Als echter de meest veilige regels worden aangehouden, dan zou ik wel weer voor zijn. Beduidend meer moeite heb ik met de arbitrageprocedure, want die lijkt me niet transparant en gaat voorbij aan ons eigen rechtssysteem. Amper drie advocaten die beslissingen nemen achter gesloten deuren over uiterst complexe zaken gaat in tegen mijn gevoel van democratische rechtspraak.

(more…)Apr 15 18

Tafelen in Valletta

door "Peter Van Acker"

Een bezoek aan Malta is een ware aanrader. Vele boeken daarbij een verblijf in een resort buiten de hoofdstad Valletta en dat is m.i. een vergissing. Beter gebruik je de hoofdstad als uitvalsbasis voor tripjes naar de rest van het eiland. Valletta zelf heeft trouwens zoveel te bieden dat je die uitstapjes best beperkt. Wij hebben in de hoofdstad ook voortreffelijk getafeld. Hierbij onze top drie:

1. Trabuxu Bistro, South Street 8/9

Peter at Trabuxu Bistro

Trabuxu is een sfeervolle bistro met petroleumkaarsjes  op tafel. Ik zal deze resto niet licht vergeten aangezien ik er de menukaart in brand stak terwijl de gastvrouw onze wensen opnam. Heeft niet iedereen recht op zijn Mr. Bean moment?

Voor Trabaxu reserveer je best op voorhand, want het restaurant is niet groot en zit altijd vol. Hier heb ik het beste voorgerecht verorberd tijdens ons kort eilandbezoek: een salade met een lokale pittige blauwe romige kaas die wegsmolt op je tong. Mijn eega had kokkels als starter waarvan ik er ook nog eens de helft heb verorberd. Glimlach

(more…)Apr 15 05

Postmodern Jukebox

door "Peter Van Acker"

Postmodern Jukebox”: hier moet je naar kijken en vooral naar luisteren! Dit is een groep van wisselende muzikanten rond Scott Bradley. Zij brengen hedendaagse nummers in een jasje van jazz, ragtime of swing. De videoclips van de groep gaan vaak viraal. Het nummer “All About That Bass” is intussen al meer dan 8 miljoen keer bekeken. Maar mijn voorkeur gaat uit naar “Burn”. De stem van de linkse zangeres in dat nummer doet me aan Amy Winehouse denken, de middelste heeft een goddelijke klank en doet me wegdromen in het niets, en de rechtse is gewoon leuk om naar te kijken.

(more…)