Archive for May, 2015

May 15 31

My name is Van Acker, Kamiel Van Acker

door "Peter Van Acker"

Almost 101May 15 23

Huiskamerconcert: Zulema

door "Peter Van Acker"

Meer moet dat niet zijn! We zijn het gewoon vergeten. Hoe creëer je gezelligheid? Je nodigt een band uit. Ook wat vrienden en kennissen. En je bent vertrokken. Natuurlijk mag een hapje en een drankje, vooral geestrijke dan, niet ontbreken. Een woordje hier, een zinnetje daar en af en toe eens heel even ingetogen stil zijn bij een gevoelig liedje. Het zijn dergelijke simpele dingen die je leven kleuren en die iets langer in de touwen van de herinneringen blijven hangen. Niet zo vluchtig en vele malen beter dan naar ‘Thuis’ kijken. Een recept tegen depressie. Blij dat we er bij konden zijn.

(more…)May 15 17

Kinderbijslagraadsel

door "Peter Van Acker"

ThreeChildrenEen wiskundige komt bij de sociale dienst voor kinderbijslag en de baliemedewerker vraagt de man hoeveel kinderen hij heeft.

De man antwoordt in alle eerlijkheid: “Ik heb er drie.”

Vervolgens wil de medewerker weten hoe oud de kinderen zijn, waarop de mathematicus antwoordt dat hij dat niet wil zeggen. Hij wil wel zeggen dat het product van hun leeftijden 36 is…

De medewerker reageert geïrriteerd: “Dat is niet genoeg informatie! Daar kan ik niks mee!”

De wiskundige besluit nog een hint te geven: “Hun leeftijden bij elkaar opgeteld is gelijk aan het aantal stoelen in de wachtkamer.”

(more…)May 15 10

Stroppendrager

door "Peter Van Acker"

StroppendragerOh, de geest van Keizer Karel waart nog steeds door de straten van Gent. Gisterenavond zat ik met Nederlandse/Surinaamse vrienden in Café Den Turc, het oudste café van Gent, tegenover het stadshuis. De waard organiseert er de Keizerlijke Spaarmaatschappij Karel, waarbij de vaste stamgasten kunnen sparen voor activiteiten in groepsverband.

Naast bieren van ‘t vat, whisky en cognac van de bovenste plank kan je er tevens aan de toog tegen betaling “de geschiedenis achter de naam van het estaminet” bestellen.

(more…)