Archive for June, 2015

Jun 15 20

Astrietje

door "Peter Van Acker"

Het is nog maar pas dat je ouders mij als “peter” verzochten, en nu op een zucht, sta je hier al te blazen, de meest wonderlijke tonen, uit dat voortreffelijk instrument, als een volwassen vrouw, laat je het rietje knallen, onder het goedkeurend oog van een voormalig vorst, heers je over het rijk der tonen, solerend op je eigen ritme. Wauw!

PeterJun 15 13

Marc Chagall in Brussel

door "Peter Van Acker"

Marc Chagall - De geliefden in blauw, 1914

Er loopt een prachtige tentoonstelling over het werk van Marc Chagall in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Brussel, en dit  nog tot 28 juni 2015. Meer dan 200 werken uit private en openbare collecties van over heel de wereld zijn samengebracht in deze tentoonstelling. Wat het overzicht zo bijzonder boeiend maakt, is de invloed van de tijdsgebeurtenissen op zijn werk.

(more…)Jun 15 07

Big Data

door "Peter Van Acker"

Big-data

Is Big Data a new buzzword”? “Big data” staat voor zo’n grote massa aan gestructureerde en ongestructureerde data dat ze niet meer met traditionele databanken en bijhorende programma’s kan verwerkt worden. Het volume aan data is eenvoudigweg te groot of verandert zo snel dat ze de huidige verwerkingscapaciteit overtreft. Desalniettemin heeft “Big Data” de potentie om tot betere operaties of betere beslissingen te leiden.

(more…)