Archive for September, 2015

Sep 15 27

Een doordeweekse zondag in Gent :-)

door "Peter Van Acker"

Gent - Kouter

Ha, vandaag voor het eerst rondgelopen op een zondagmorgen op de Kouter. Terwijl mijn eega op zoek was naar chrysantenzaad, heb ik gemerkt dat ook mijn favoriete boekhandel annex terrasje haar deuren openhoudt op Gods rustdag. En in de andere hoek van het plein kan je een dozijn oesters met een glaasje cava wegspoelen.  De bloemenmarkt op zondag is wat mij betreft voor herhaling vatbaar.

(more…)Sep 15 19

Online shoppen

door "Peter Van Acker"

Online shoppenOnline shoppen? Dat doe ik regelmatig en graag. Sinds kort koop ik nu ook mijn kleding online. Even mijn maten doorgeven, en hupsakee, de hele collectie die aan die maten beantwoordt verschijnt te kust en te keur. En tot nog toe geen enkele tegenvaller!

Nu zou een nieuwe studie van ING aantonen dat webwinkels jobs vernietigen! Dat de studie bedoeld is om meer flexibiliteit op de arbeidsmarkt te bekomen, laat ik even buiten beschouwing. Waar het me om gaat is dat webwinkels jobs zouden vernietigen. Professor De Grauwe heeft alvast zijn bedenkingen bij die studie, en ik, zo zal blijken, mijn bedenkingen bij de professor zijn bedenkingen.

(more…)Sep 15 06

Puissant rijk! En nu?

door "Peter Van Acker"

Marc Coucke, onze miljonair van Vlaamse bodem, ontvangt dagelijks brieven van armlastigen. Af en toe pikt hij er eentje uit en leest hij de brief voor aan zijn kinderen met de vraag of hij die mensen moet ondersteunen.

Is het nu werkelijk zo ver gekomen in Vlaanderen dat armen terug beroep moeten doen op de filantropie van puissant rijken? Is dit het resultaat van de traag voortschrijdende afbouw van onze welvaartstaat, met een kleine groep vermogenden – beschermd door een liberale staat – die af en toe wat kruimels toeschuiven aan de minderbedeelden.

(more…)