Archive for January, 2016

Jan 16 31

Sprakeloos

door "Peter Van Acker"

Sprakeloos…

PeterJan 16 24

Grey Gardens

door "Peter Van Acker"

Chiel van BerkelIn Dendermonde naar het theater: dat is nog eens iets anders. Ik had deze stad nog nooit bezocht. De eerste inwoner uit Dendermonde heb ik ontmoet in Paramaribo. En die bracht me aan het lachen omdat volgens hem Dendermondenaars altijd Gene Bervoetsmet de tanden dicht op elkaar spreken.

Maar goed, het lachen zou me vlug vergaan. Met de hele familie gingen we naar Gene Bervoets en Chiel van Berkel kijken die er in het Cultuurcentrum Belgica het toneelstuk “Grey Gardens” speelden. Dit stuk handelt over verpauperde adel, schone schijn en vergankelijkheid.

(more…)Jan 16 17

De schoonheid van een drone

door "Peter Van Acker"

Wie kent er professor emeritus Etienne Vermeersch nu niet? Hij komt vaak op televisie en dan vooral in debatten over ethische standpunten. Naarmate de jaren verstrijken wordt hij echter meer en meer onhebbelijk, overtuigd van het eigen gelijk. Hij is een echte doordrammer geworden die het scherpe randje van de betweterigheid al lang heeft overschreden.

Nochtans is hij niet altijd zo geweest. Als professor aan de Universiteit Gent kon hij volle zalen trekken voor zijn colleges filosofie. Hij had daarbij veel aandacht voor de wetenschapsfilosofie inclusief de tak die zich bezighoudt met de wiskunde. Professor Vermeersch kreeg tranen in zijn ogen door de schoonheid van een differentiaalvergelijking. Dat was toch wel straffe kost!

(more…)Jan 16 08

Gentse straatkunst

door "Peter Van Acker"

Bué the Warrior is een bekende Gentse graffiti-artiest die thans muurschilderingen over heel de wereld maakt. Zijn vrolijke figuurtjes verblijden talloze grijze muren op deze aardkloot.

Bué the Warrior won in de zomer van 2015 de cultuurprijs van de stad Gent en als dank schonk hij onze fiere stede drie muurschilderingen. Eén werk maakte hij zelf in de Edmond Van Hoorebekestraat in Ledeberg, ter hoogte van de Colruyt.

Hij haalde bovendien drie gerenommeerde Mexicaanse straatartiesten naar Gent. Itzel Najera Luna werkte mee aan het werk aan de Colruyt. De andere twee, Jesus Benitez en Smithe Papas toverden dan weer een paar blinde muren aan de Kattenberg en de Victor Hortastraat om tot een visueel spektakel.

Gentse Straatkunst Route

(more…)Jan 16 03

Statistiekje

door "Peter Van Acker"

Een nieuw jaar vangt aan. Ik hoop dat ik jullie kan blijven boeien met “intussen… BLOG”. De eerste post dateert nu al van 20 oktober 2007. We gaan dus het tiende jaar in van deze blog.

Vaak merk ik een zekere schroom bij de lezers om te reageren. Dit is nergens voor nodig. Jouw reacties maken het juist boeiender om door te zetten. Ik kijk er in elk geval naar uit.

Het ga jullie goed in 2016.

(more…)