Archive for July, 2016

Jul 16 29

Love Letta to de Worl’

door "Peter Van Acker"

we truly are

Een tattoo is niet aan mij besteed. Toch sta ik sympathiek tegenover onderstaand Amerikaans initiatief.

“Love Letta to de Worl’” is een gedicht van Frank X Walker. Het is een ode aan onze planeet. Het leuke is dat er nu een project loopt waarbij mensen delen van versregels van dit gedicht op hun lichaam laten tatoeëren. Op de website van “Love Letter to the World” kan je elk deel van een versregel aanklikken en krijg je een suggestie voor een bijhorend patroon. Dat kan je vervolgens afdrukken en naar je favoriete “tattoo parlour” brengen voor vereeuwiging op je lichaam!

(more…)Jul 16 24

Gentse fieste 2016

door "Peter Van Acker"

En ja, we hebben er weer van genoten, van de Gentse fieste. Geen fieste zonder een goed glas en zonder het gezelschap van goede vrienden en nauwe verwanten. 2016 mocht er zijn en we kijken al uit naar 2017. Geniet mee van een korte impressie van de editie 2016. En wie weet doen we het volgend jaar tezamen.

PeterJul 16 16

Verwaaide vriendschap

door "Peter Van Acker"

In deze fragiele wereld hou je maar beter vast aan wat echt belangrijk is. Laat vriendschap niet verwaaien!

VerwaaideVriendschap

PeterJul 16 10

John Cal… coen

door "Peter Van Acker"

Ja, de man staat er dus nog steeds. Hij is 74 en zijn stem is nog even krachtig en doordringend als voorheen. Ik heb het over John Cale. Aan zijn muziek was ik ooit verslingerd, maar de set die hij gisteren afwerkte op Gent Jazz, kon me niet bekoren. John Cale en zijn band experimenteerden teveel naar mijn goesting met “noise” en “bruitage”. Ook verkrachtte hij sommige van zijn beste nummers door er een langgerekt kalkoengesnater aan toe te voegen. De man heeft één goede song gebracht: het bisnummer weliswaar. “Waiting for my man” werd dan ook op de klassieke en herkenbare manier gebracht. Ware het niet dat onze kaarten gratis waren, ik vroeg mijn geld terug.

(more…)