Archive for August, 2016

Aug 16 20

Dream on

door "Peter Van Acker"

Hé, we zijn er niet, we zijn even op vakantie aan het wegdromen over wat dit aards bestaan meer te bieden heeft dan werk, eten en slapen.

PeterAug 16 13

De Polgar zusters

door "Peter Van Acker"

The Polgar sisters

Laten we het eens even over schaak hebben. Zo los uit de pols en zonder hulp van Google of Wikipedia weet ik het volgende: eerst was er Bobby Fisher, geniaal maar waarschijnlijk ook een beetje gestoord. Hij versloeg de Russische grootmeester Boris Spassky. Na Fisher kwam Anatoly Karpov, de man van het Russisch establishment. Hij zou zowat 10 jaar aan de top blijven om daarna van de troon gestoten te worden door enfant terrible Garry Kasparov. Deze laatste bleef zowat 20 jaar nummer één.

(more…)Aug 16 06

Digging for gold…

door "Peter Van Acker"

Koffers

Het is nog eens tijd voor een raadsel.

Er zijn drie koffers:
– in een koffer zitten 100 goudstukken;
– in een andere koffer zitten 50 goudstukken en 50 zilverstukken;
– en in een derde koffer zitten 100 zilverstukken.

Nu zegt men jou dat de labels zoals ze hierboven geplaatst zijn, allemaal foutief zijn. Geen enkel label is juist geplaatst. In koffer A zitten dus zeker geen 100 goudstukken, enz.

Vervolgens mag je één willekeurig muntstuk uit een van de koffers halen en op basis daarvan kiezen welke koffer je wenst te houden. Uiteraard wens je met de koffer met de 100 goudstukken naar huis te gaan!

Hoe ga te je te werk?

Peter

P.S. En voor zij die niet van puzzelen houden en tegelijkertijd beseffen dat er ook nog zoiets is als immaterieel goud, is er volgend muziekje:

Neil Young – Heart of Gold