Archive for March, 2017

Mar 17 24

BoNoM

door "Peter Van Acker"

London heeft “Banksy”, Gent “Bué the Warrior”, en Brussel “BoNoM”. Die laatste kenden we nog niet goed en hebben we nu recent aanschouwd. Geniet maar even mee van de portretten langs onze halferotische wandeling doorheen het stadscentrum van Brussel.

(more…)Mar 17 18

Ruttemetut

door "Peter Van Acker"

Zetelverdeling Nederlandse Tweede Kamer

Wat een vreemde tijden! Heb je ook de Nederlandse verkiezingen gevolgd? Mark Rutte en zijn partij hebben verloren, maar niet zoveel als gedacht, en dus hebben ze gewonnen. En Geert Wilders heeft gewonnen, maar niet zoveel als verwacht, en dus heeft hij verloren. Het lijkt wel een aandelenbeurs waar de koers meer door het sentiment dan door de bedrijfsrealiteit wordt bepaald.

(more…)Mar 17 10

Madeira (-)

door "Peter Van Acker"

Madeira heeft ook wel wat minkantjes en die hebben niet zo zeer met plaatsen dan wel met mensen te maken.

Het begon al bij het autoverhuurkantoor “Goldstar” op de luchthaven. Via internet hadden we voor de optie gekozen om de wagen met een volle tank af te halen en met een volle terug te brengen. De vrouw aan de balie gaf echter aan dat we voor een andere formule hadden gekozen, met name volle tank krijgen – volgetankt tegen hun prijzen weliswaar – en lege tank terugbrengen. Wie wil nu in godsnaam zoiets? Hoe het ook zij, de vrouw wou niet wijken en heeft ons haar contract opgedrongen! Klant is koning, daar hebben ze bij “Goldstar” nog nooit van gehoord. Achteraf hebben we ontdekt dat het klachten regent op het internet over deze maatschappij. Er bestaan verschillende websites rond de onkiese praktijken van “Goldstar”. U bent alvast gewaarschuwd.

(more…)Mar 17 05

Madeira (+)

door "Peter Van Acker"

Tijd voor reflectie. Ik ben op Madeira en realiseer me ten volle hoeveel we reeds hebben meegemaakt. Hoe wat we nu zien, wat we nu ervaren, voor een groot deel wordt ingekleurd door wat we reeds voeger hebben meegemaakt. Het maakt het allemaal zoveel rijker.

Een van de hoogtepunten op Madeira is de tropische tuin in Monte. Eclectisch, dat is zeker, want de tuin biedt zoveel meer dan tropische plantengroei. Zo is er naast een oosters paviljoen ook ruimte voor Zimbabwaanse beeldhouwkunst. En intussen hebben we daar zoveel ervaring mee dat we gemakkelijk de kwaliteit kunnen inschatten van de beelden uit het kunstenaarsdorp Tengenenge: goed, maar niet top!

(more…)