Vrouwendag

Maandag aanstaande is het 8 maart: internationale vrouwendag.

In Washington DC en omstreken hebben zwarte gestudeerde vrouwen een probleem, méér nog: een levensgroot probleem. Tegenover elke drie zwarte gestudeerde vrouwen staat er slechts één zwarte gestudeerde man. Het gevolg daarvan laat zich makkelijk Robert Vuijsje - Alleen maar nette mensenraden: vele zwarte vrouwen zijn “single” en eindeloos gekneld in de groef van steeds hetzelfde lied dat hen doet wachten op die ene zwarte ridder die hen zal bevrijden van een monotoon en eenzaam bestaan.

Die vrouwen worden nu echter meer en meer aangeraden om ook eens over het muurtje te kijken en de sierlijke tuinen van de blanke buurman te verkennen. Witte mannen hebben daarbij niks te vrezen want sinds kort bestaat er een handleiding die hen moet helpen de “overstap” te wagen.  In “Alleen Maar Nette Mensen” van Robert Vuijsje onderscheidt de auteur drie types van zwarte vrouwen: de “Sherida-ketting”, de “Switch-hitter” en de “Bounty”. Laat me de pret niet bederven: geïnteresseerde kandidaten lezen best dit boek teneinde proefondervindelijke teleurstellingen te voorkomen.

In de hoop hiermee een stukje geschreven te hebben dat zowel mannen als vrouwen kan behagen, wacht ik vol ongeduld op een internationale mannendag. Wanneer komt die dag eraan? En wacht jij ook op die dag?

Peter

5 thoughts on “Vrouwendag”

  1. Peter,
    Ga je ons nu ook verklappen tot welk type Astrid behoort, de ‘Sherida-ketting’, de ‘Switch-hitter’ of de ‘Bounty’? 😉

  2. post the article of the washington post too.. or was this the book it was about?

  3. Zo’n speciale dag zou alleen gewijd moeten worden aan bedreigde, benadeelde, overheerste groepen en species, niet aan bedreigende, benadelende, overheersende.

    Die Women’s Day is dus een vergissing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *