Starbucks encounter

Origineel logo Ik ben reeds ten dele veramerikaniseerd. Ik staar niet langer nodeloos lang naar de verschillende opties boven de toog van de Starbucks. Ik veroorzaak niet langer oponthoud en onbegrip bij menig koffieliefhebber achter mij. Ik weet wat ik wil. Gedrild door ervaring floep ik eruit: “coffee, decaf, tall, hazelnut”. Alleen met de volgorde is nog iets mis want bij de herhaling van de bestelling door de “barista” wordt vaak de maat (“tall”) vooraan geplaatst. Toch ben ik sinds kort weer die aarzelende koffiegebruiker. Dat komt zo.

Huidig logo Laatst moest ik naar een vergadering op de Wereldbank. Ik was ruimschoots op tijd en besloot eerst de Starbucks aan te doen voor een bakje troost. Omdat de parkeermeter het niet deed en ik toch ook niet zoveel tijd op overschot had, werd mijn vertwijfeling opgemerkt door een wondermooie dame die ook net haar wagen had geparkeerd. Ze stelde me voor bij de wagen te wachten. Zij zou wel mijn koffie halen. Ik gaf haar mijn voorkeur op  (“coffee, decaf, tall, hazelnut”), en werkelijk – na enige tijd – verscheen ze met de gekende koffiebeker. Van betalen was geen sprake en ik vervolgde mijn weg blij gemutst naar mijn afspraak. Het drankje dat ik vervolgens degusteerde was van de goden afkomstig en kwam zeker niet overeen met mijn normale bestelling.

Thans staar ik terug naar de vele opties boven de toog van de Starbucks in een poging die samenstelling te verkrijgen die overeenkomt met het drankje mij recent aangeboden door die Amerikaanse sirene.

Peter

P.S. De aandachtige lezer heeft natuurlijk het verschil gemerkt tussen het origineel en het huidig logo van Starbucks. Naarmate het succes van de koffieketen groeide, is het logo meerdere malen aangepast. Eerst verdween de zichtbare boezem (in 1987) en nadien de navel (in 1992) met als resultaat een gestileerde sirene die vooral niemand tegen het hoofd kan stoten.

3 thoughts on “Starbucks encounter”

  1. Beste Peter,
    Weermaals een goede raad van je dokter.
    Verliefdheid verandert je smaakzin. Stop er dus mee om die koffie te zoeken. Die bestaat niet! Zoek die sirene.

  2. Hoi Peter,

    Hebben ze bij Starbucks geen Vanilla? Anders, bij Tim Hortons (als je ooit naar Canada gaat) vind ik de French Vanilla heerlijk! Ik kan helaas niet naar Washington komen om je een beker te brengen…

  3. Beste Peter,
    Ik herken de situatie (van de opties bedoel ik dan, niet van de sirene). Tot voor kort had ik nog nooit een Starbucks bezocht, tot nu, ….. in China.
    Ook de chinezen vallen blijkbaar voor het zwarte goud, dus is snel kiezen aan te raden (geduld is geen optie).
    Groetjes uit Beijing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *