Jun 10 18

World Cup 2010

door "Peter Van Acker"

Het is al weer een tijdje geleden. Ik heb mijn blog verwaarloosd, maar niet zonder reden. Ik heb mij terug gestort op mijn oude liefde: “digitale video editing”. Er is me hierbij het  volgende opgevallen: vroeger ondervond je immense moeilijkheden bij de in- en output van video, maar voor de bewerking van videos kon je rekenen op superbe software (o.a. Adobe Premiere 4.0). Thans heb ik geen moeite meer met het importeren en exporteren van video, maar de “editing-software” is meestal “middle-of-the road”. Voorgekauwde opties laten je dan misschien wel even euforisch zijn over het  behaalde resultaat, maar doden creativiteit op langere termijn. De democratisering van het vastleggen van bewegende beelden heeft alvast geleid tot een nivellering van de bewerkingsmogelijkheden daarvan. Jammer!

Wie kan me goede, goedkope “and not resource hungry” software aanraden voor H264-video?

[jwplayer config=”myplayer” file=”http://www.intussen.info/wordpress/video/WorldCup2010.mp4″ image=”http://www.intussen.info/wordpress/fotos/YouCan.jpg” width=”450″ height=”277″]

Play in full screen!

Peter3 Responses to “World Cup 2010”

 1. Luc Says:

  Cool!
  Mijn aanrader -- zelfs zonder mac -- kost slechts $4.99; check out iMovie for iPhone, H.264 HD video editing on da phone:
  http://www.apple.com/iphone/features/imovie.html
  “Filmmaking doesn’t get more indie than this.”
  Wel voorgekauwd, maar altijd bij je dus eeuwige creativiteit 😉
  Er is ook open source VirtualDub, maar heb ik nog niet geprobeerd -- ik zit nog vast in ‘t photo editing stadium…
  Groetn en tot binnenkortsky!
  Luc.

 2. Betty & Joël Says:

  Hi Peter,

  Ik had nu toch een geänimeerd filmpje verwacht ipv gewoon een foto van jullie!!

  Groetjes,

  Betty

 3. Gitta Says:

  Dag Peter,

  Alles in orde in Washington?
  Ken je Patrick Verstraete in Kampala? Die kanje daar vast wel een goed antwoord op geven.
  Hij zit ook op FB bij mijn vrienden en ik kan me niet voorstellen dat je hem niet zou kennen.

  Het beste nog,
  Gitta en Raf

Leave a Reply

(Picture beside your name?)