Brain power

Howard Engel is een Canadese detectiveschrijver die op een dag (21 juli 2001) een vreemde ontdekking deed. Zijn geliefkoosde krant werd plots onleesbaar. Eerst dacht hij dat iemand een grap met hem had uitgehaald door hem een “Servo-Kroatische” editie toe te zenden, maar toen hij een vertrouwd boek uit zijn bibliotheek raadpleegde, kon hij alleen maar vaststellen dat de woorden en letters voor hem alle betekenis hadden verloren. Het konden net zo goed hiërogliefen zijn. Na medisch onderzoek bleek dat een kleine hersenbloeding hem woordblind hadden gemaakt.

Eigenaardig genoeg herwonnen de woorden hun betekenis, als hij ze op papier zette of met zijn vinger in de lucht schreef.  De beweging op zich veroorzaakte een herkenning in de hersenen. Uiteindelijk slaagde hij erin terug vlot een tekst te kunnen lezen door met zijn tong de woorden tegen zijn gehemelte te schrijven. Meer nog, hij heeft recent een nieuwe detective geschreven met zijn favoriete held Benny Cooperman in de hoofdrol.

Aangezien jij waarschijnlijk geen hersenbloeding hebt ervaren en er in onderstaande tekening ook geen woorden aan te pas komen, moet het dan ook een fluitje van een cent zijn om te bepalen hoeveel personen er in het prentje voorkomen. 12 of 13?

12 of 13

Peter

3 thoughts on “Brain power”

  1. Hoop dat t jou niet overkomt. Al die cijfers , dollars…, oh euros .
    K zie je tong al krullen … met al die nullen.
    En een dollarteken plaatsen op je verhemelte…? Daar wil ik bij zijn…

    He He

  2. Voor zij die geïnteresseerd zijn in het luisterfragment over Howard Engel:

    NPR – Howard Engel

    Het is geplukt van NPR (National Public Radio) en is best leuk om naar te luisteren omdat het gemonteerd is als een mysterieus hoorspel. Het wedervaren van Howard Engel is wel niet fictief!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *