Sep 10 05

Experience against youthfulness

door "Peter Van Acker"

Wat drijft bijna vijftigers om het nog te willen opnemen tegen achttienjarigen in een voetbalduel? Is het de ijdele hoop voor de aftrap op winst door (vermeende) ervaring? Is het het idee dat het vlotjes rondtrappen van de bal het jeugdig geweld uit evenwicht zal brengen?

Oh, the vanity of aging fathers”. Voor we het wisten, werden we gepasseerd langs links en langs rechts, langs boven en langs onder, tussen en door onze benen. En werd onze zorgvuldig geplande opstelling herleidt tot een formatie van “damage control”. George Leekens of niet, het resultaat zou hetzelfde gebleven zijn: al gauw stonden we 4-0 achter. De kroniek van een aangekondigde uitslag. Evenwel hebben we de schade kunnen beperken door twee late doelpunten vlak voor het einde van de match, profiterend van een te vroeg ingezette overwinningsroes aan de overkant waarbij roekeloosheid en onachtzaamheid vakkundig werden afgestraft.

Heb ik hier nu één zaak uit geleerd? “Yes. You have to pick your battles when at a certain age!”

 The Red Devils in DC The Ref Walter Johnson High School team

Peter4 Responses to “Experience against youthfulness”

 1. Paul Says:

  Je wordt ouder papa -- Peter Koelewijn

  Peter Koelewijn -- Je wordt ouder papa

 2. Geert Vansintjan Says:

  Misschien toch beter die Harley Davidson kopen?

 3. Norbert Says:

  Je vergat toe te passen wat voetbal legende Johan Cruijff ooit zei: De bal moet je houden, dan kunnen zij niet scoren! Simpel toch?

 4. Marleen Says:

  Wat drijft …… ? een interessante vraag !
  Soms denk ik dat onze geest niet kan volgen, het lichaam wordt ouder en trager maar onze geest kan daar niet gewoon niet inkomen !

Leave a Reply

(Picture beside your name?)