Vreemd gevogelte

Waar denk je aan als je het woord arseniek hoort? Mijn gedachten gaan in eerste instantie uit naar moordplannen en vergiftigingen, en ook wel naar mijn vader wiens tanden nog ontzenuwd werden met behulp van het gevaarlijk goedje.

Maar waar ik nooit aan denk wanneer ik het woord arseniek hoor, is kippenvoer. Ten onrechte blijkbaar, want hier in de Verenigde Staten wordt arseniek door het kippenvoer gemengd (wat overigens in Europa verboden is). Een “voordeel” van het mengen van arseniek door het kippeneten is dat het de aders van de kip aantast zodat het vlees meer doorbloed wordt. In de winkelrekken geeft dat een mooie roze schijn aan het kippenvlees. Vlees van niet met arseniek gevoederde kippen ziet er een beetje grijzer uit en dat lust de consument niet.

Door de recent verworven wetenschap loop ik nu in de supermarkt verstoord voorbij aan de rekken van het kippenvlees en bestudeer ik gretig de alternatieven van parelhoen en kalkoen. Vooral dat laatste soort vlees lijkt interessant aangezien er meer attractieve en stimulerende restanten in het vlees kunnen zitten. Kijk maar even mee!      

[jwplayer config=”myplayer” file=”https://www.intussen.info/wordpress/video/LiveTurkeys.mp4″ image=”https://www.intussen.info/wordpress/fotos/LiveTurkey.jpg” width=”450″ height=”362″]

video
play-sharp-fill

Peter

5 thoughts on “Vreemd gevogelte”

  1. America, LAND OF THE FREE to feed you any crap we like!
    Ik zal nu naast de kip dus ook de kalkoen met andere ogen moeten bezien.

  2. En mestkalveren worden in nauwe, donkere kisten opgesloten om het vlees zo wit mogelijk te maken.

    De oplossing van al die waanzin begint met een V!!!!

  3. De best oplossing, wordt vegetarier. Ben ik al 14 jaren. Wat is eigenlijk veilig? In Sur. is het begonnen met de Am. kip.Resultaat: volle borsten en een gevulde derrier. Ik moet wel bij schrijven dat de heren dat graag hebben.

  4. Laat ook maar de illusie varen dat kippen en kalkoenen in België “zuiver op de graat” zijn. Ze krijgen er via water en voeder ook allerlei antibiotica edm ingelepeld. Enige oplossing dus (naast vegetariër worden, maar da’s voor mij ook nogal drastisch) is zelf je kippetjes en kalkoenen op een gezonde manier kweken… maar da’s dan weer niet zo simpel op een appartement hé.
    Liefs vanuit een regenachtig Uganda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *