Eenvoudige rekenkunde

Omdat de woorden reeds gedeeltelijk in onbruik zijn, maar ik toch nog over een aanzienlijke platenstapel beschik, besloot ik al mijn elpees te verkopen aan wat er nog overblijft van rare verzamelaars.

De eerste dag verkocht ik 60 elpees gegroepeerd in twee stapels van 30:
– de betere 30 verkocht ik tegen (3) 2 stuks voor een Euro;
– en de mindere 30 tegen (2) 3 stuks voor een Euro.
Mijn dagopbrengst was 25 Euro.

Aangespoord door het succes van de eerste dag besloot ik de volgende dag nogmaals 60 elpees te verkopen. Maar om mezelf de moeite van het triëren te besparen, koos ik nu een andere verkoopstrategie: 5 stuks voor 2 Euro. In de veronderstelling dezelfde dagopbrengst te behalen, was ik op het einde van de dag dan ook wat verbaasd slechts 24 Euro te kunnen tellen.

Waar zit die ene Euro verschil?

Peter

10 thoughts on “Eenvoudige rekenkunde”

  1. Ik heb mijn LP’s weggegeven aan vriend, afgelopen zomer, dus ik hoefde niet te rekenen. ‘t Is 7 uur nu, veel te vroeg om na te denken. Groeten, Paul

  2. het verbaast me dat jij, toch een vestandig mens, met andere parameters, dacht terug 25 EURO aan je transactie over te houden…

  3. Je betere 30 LP’s verkopen aan 0,33€ per stuk en je mindere 30 aan 0,5€ per stuk… En ze toch verkocht krijgen.!!!
    Waarschijnlijk enkel mogelijk in Amerika.

  4. je kreeg gewoon 1 euro minder omdat je ‘t werk van ‘t triëren niet moest doen!

    En ja, de logica van goeie platen goedkoper te verkopen dan minder goeie…? je begint serieus te veramerikaniseren, vrees ik

  5. Vreemd, mijn zonen hebben hun meeste muziek op de computer, maar wat ze echt willen, daar kopen ze de vinyl versie van. Elvis Costello bracht onlangs zijn nieuwe LP uit, en heeft zelfs een 78 toeren versie op de markt gebracht. CDs zijn dood, Vinyl is in.

    Je kinderen zullen jou hiervoor haten.

  6. 9:30, ik ben wakker nu:

    Dag 1: ‘t gemiddelde van 0.3333… en 0.50 = 0.416666…

    Dag 2: ‘t gemiddelde van 0.40 = 0.40

    Peter: als je iets niet snapt moet je het een Hollander vragen.

  7. Wordt in de U.S.A. nu ook de Euro gebruikt? Gelijk hebben ze, de dollar wordt minder en minder waard nu de dollar drukpersen weer op volle toeren draaien.

  8. Peterke f’ai go?
    Voor mijn studie moest ik een IQ test doen in A’dam. Een v.d. vragen was “hoe lang schat u de afstand A’Dam New York?” Mijn antwoord was,” Meneer ik ben sinds 9.00 bezig vragen te beantwoorden en nu is het 4.00, ik ben moe. Ik beantwoord de vraag niet omdat het mij niet interesseert. Hoelang gaat U nog door”.
    Een cent is het begin van eeen miljoen, laat maar gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *