Black Friday

Afgelopen donderdag was het “Thanksgiving”. Dit is een oogstfeest dat sinds geruime tijd gevierd wordt op de vierde donderdag van november. Voor de doorsnee Amerikaan is het vooral een familie-evenement, maar dan eentje van korte duur, opgejaagd als hij/zij is door de koopjes van de dagen die er op volgen.

“Black Friday” doet menig consument posteren voor de deuren van veel winkelketens in de nacht van donderdag op vrijdag. Zo verging het ook onze zoon Etienne die de nacht doorbracht voor de ingang van “Best Buy” in de hoop een laptop aan te schaffen voor slechts 180 USD. Om 5 uur in de ochtend was het zover en gingen de deuren open voor het publiek. In een mum van tijd waren de “drie” laptops tegen uitzonderlijke prijzen verkocht en bleven de niet-bevredigden aankijken tegen eerder normale prijskaartjes.

Het weekend dat er op volgde, met als orgelpunt “Cyber Monday”, gaf hetzelfde beeld. De uitzonderlijke promoties waren allen reeds uitverkocht hoe vroeg men zich ook aan de winkel aanbood.

Volgend jaar doen we geen enkele moeite meer en gaan we hoogstens nog eens het internet op tijdens het verorberen van de kalkoen in de hoop op een digitale voltreffer.   

[jwplayer config=”myplayer” file=”https://www.intussen.info/wordpress/video/BlackFriday.mp4″ image=”https://www.intussen.info/wordpress/fotos/BlackFriday.jpg” width=”450″ height=”276″]

video
play-sharp-fill

Peter

3 thoughts on “Black Friday”

  1. Bij de LIDL is het hier regelmatig Black Friday, zelfs op een maandag of een donderdag. Ik vermoed dat de mensen niet meer een nachtje in de kou gaan staan voor de LIDL om een goedkoop toestel op de kop te kunnen tikken, men is hier door de veelheid aan Black Fridays al slimmer geworden. BTW was de kalkoen lekker? 🙂
    Theo

  2. Waarom niet af en toe eens wat werken in één of andere zaak in plaats van ‘s nachts voor een gesloten deur te gaan staan. Dit brengt gegarandeerd wat meer op en dan wordt ook het betere spul koopbaar. Be a self made man, Etienne.

  3. Etienne doe geen moeite. Volg het advies van Norbert op dan waardeer je het, want zelf verdiende spullen hebben meer waarde.
    Give it a try.
    Love and warmth from Suriname.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *