The beauty of numbers

De allerslimste mens ter wereld mag men – wat mij betreft – zoeken onder geschiedkundigen, filosofen, wiskundigen en statistici, en als het even kan onder die personen die alle voornoemde vakgebieden combineren en verwerken tot iets begrijpbaars zodanig dat het simpel lijkt.

De schoonheid van de dingen echter ligt wel bij de geest die ze aanschouwt.

[jwplayer config=”myplayer” file=”https://www.intussen.info/wordpress/video/HansRoslingStats360.mp4″ image=”https://www.intussen.info/wordpress/fotos/numbers.jpg” width=”450″ height=”277″]

video
play-sharp-fill

Peter

5 thoughts on “The beauty of numbers”

  1. Inderdaad deze grafiek stemt tot optimisme. Indien we de tientallen oorlogen in de wereld kunnen beëindigen, alsook het voedsel beter verdelen dan kunnen nog meer landen in het rechtse vak bovenaan eindigen. Het gemiddeld inkomen nog laten stijgen heeft echter weinig zin, we kunnen gemiddeld niet veel ouder worden denk ik, zelfs met veel meer geld.

  2. Hi Peter,
    I.m so sorry, after every second the tape stops. It would take hours to listen. My internet connection is koper, perhaps that’s why.

    A christmas wish to you all with love and bless.

  3. Panorama berichtte zojuist over Zimbabwe. Hart verscheurende realiteit , allesbehalve opbeurend. Armoede, ziekte, epidemien, onbetaalbaar onderwijs, kinderarbeid…. Zo erg zie je het zelden. Nochtans was dit een welvarend land tot minder dan 20 jaar geleden. Zaten de cijfers voor Zimbabwe ook in de mooie grafiek?

  4. Indrukwekkende voorstelling. Goed dat ze de provincies ook bekijken! De interne ongelijkheid in de landen zou nog beter in kaart gebracht kunnen worden! Het geeft immers nog steeds een erg vertekend beeld van welvaart/armoede per land. Groetjes, Ilke

  5. Ik heb intussen de reportage over Zimbabwe gezien. Je kan ze bekijken op YouTube onder de titel “Zimbabwe’s forgotten children”. Hartverscheurend.
    Het bevestigt wat ik al langer denk: dit land is arm omdat zijn leiders het zo gewild hebben. Meer en meer ben ik het eens met de centrale stellingen uit boeken zoals “What went wrong with Africa?” en “Why are Africans poor?”, die de toestand van de landen direct correleren met de gemaakte keuzes van haar machthebbers.
    De video over de statistieken daarentegen is in die mate hoopgevend dat op LT er waarschijnlijk wel vooruitgang mogelijk is, maar over hoe die vooruitgang moet gerealiseerd worden zegt het niets. En dat zal wel het gevolg zijn van een serie KT-beslissingen die in het hier en nu worden genomen. Alleen moet men die willen nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *