Feb 08 29

Chimp tracking

door "Peter Van Acker"

Hier sta ik dan in “Kibale Forest” met mijn Olympus E500 reflex camera in de aanslag. Een tijdje terug hadden we beslist onze kleine digitale camera aan te vullen met een reflex camera. De zoomlenzen van het nieuwe toestel zouden ons toelaten de Afrikaanse dierenpracht beter en scherper vast te leggen. Althans, dat was de redenering.

Hier sta ik dan in “Kibale Forest”. De chimpansees voor mij maken een hels kabaal. Eéntje voor mij strekt zich uit tussen twee bomen op minder dan een meter van de grond. En ik…, ik ben in verwarring, en vecht met mijn camera. Het “auto”-programma van de camera is niet bedoeld voor de donkere omgeving van het bos. En het vele sleutelen aan de verschillende knopjes van de camera hebben maar één effect: de opeenvolgende foto’s worden steeds waziger. Alsof ze me uitlachen, gaan de dieren bovendien steeds harder krijsen.

Chimp Scream

En toch is het mogelijk om ook hier goede foto’s te trekken, want na de trip bekijk ik enigszins jaloers de foto’s van een Zweed die prachtige foto’s van de “chimps” heeft gemaakt met een … reflex camera. Even bekruipt me de dwaze gedachte aan de Zweed voor te stellen van camera te ruilen.

Ik ben er trouwens van overtuigd dat indien ik onze kleine digitale camera had meegenomen, ik nu over een behoorlijke set aan foto’s zou beschikken. Evenwel troost ik me met de gedachte dat de foto’s van de rest van de trip van behoorlijke kwaliteit zijn. Kijk je even mee naar de foto’s van onze “Fort Portal / Kibale”-trip. Indien je over een groot scherm beschikt, klik je best onmiddellijk op “big pics”, of gewoon hier.

PeterOne Response to “Chimp tracking”

  1. Norbert Says:

    Hi Peter,

    Je kan nartuurlijk nog een eenvoudiger oplossing bedenken om mooie chimps te fotograferen. Je nodigt mij uit en je besteedt het nemen van de opnames aan mij uit. Dan moet je je zelfs niet meer druk maken over de knopjes of andere menu onderdelen van je OLYMPUS DSLR camera.

    Ondertussen kan jij dan wel een of andere communicatie met de chimps uitproberen. Dat is dan een bonus, anders kan dat niet.

    Norbert

Leave a Reply

(Picture beside your name?)