Mar 08 03

Suriname

door "Peter Van Acker"

“Ik mis een stukje SU”. Zo staat het letterlijk in één van de “comments” op deze BLOG. Onmiskenbaar de woorden van een Surinamer. En weet je wat, ook ik mis een stukje SU. Het probleem is echter dat mijn verblijf dateert van de tijd van het luchtpost briefpapier, het faxapparaat en de klassieke filmrolletjes. Het moge duidelijk zijn dat ik dus over weinig digitaal materiaal beschik uit die periode.

Bovendien waren toentertijd de computers nog uitgerust met harde schijven van beperkte opslagcapaciteit (30 MB!), waardoor veel data werd uitgewist, gewoon om plaats te maken voor nieuwe informatie. Zo ging dat er toen aan toe.

Eén van de weinige dingen die ik heb bewaard uit “Sranan Kondre” is een zelfgemaakt reclamefilmpje dat Telesur als “internet provider” aanprijst. Het werd indertijd getoond op ATV, maar de video die ik heb, is niet groter dan een postzegel. Veel plaats had ik toen niet op mijn harde schijf. Kijk je even mee?

[jwplayer config=”myplayer” file=”http://www.intussen.info/wordpress/video/SRnet.mp4″ image=”http://www.intussen.info/wordpress/fotos/SRinternet.jpg” width=”240″ height=”204″]

PeterOne Response to “Suriname”

  1. Katrien Simoens Says:

    Oh tof! Wij hadden geen TV in Suriname dus ik had dit nog nooit gezien.
    Ik heb van mezelf een paar foto’s ingescand en op facebook gezet. Onder Katrien Simoens.

Leave a Reply

(Picture beside your name?)