Tornado

Terwijl de tornado’s over Alabama raasden, heeft een andere storm mijn harde schijf geteisterd. Vermomd als een trojaans paard heeft hij lelijk thuisgehouden in het land van “bits” en “bytes”. Met een vernietigende kracht werden bestanden weggeblazen, programma’s ontworteld en “firewalls” omvergeworpen. Zelfs de veilige bunker “Reboot in Safe Mode” werd ontoegangelijk verklaard. Nooit eerder voelde ik me zo machteloos tegenover duistere IT-krachten.

Terwijl Amerika langzaam aan afscheid neemt van de “Space Shuttle”, heb ik reeds definitief vaarwel gezegd aan een “operating system” dat me zo vertroeteld heeft en dat ik genegen naar mijn hand kon zetten. Met een zekere kilte kijk ik naar de opvolger die mij meer beschut door computerland moet loodsen. Onwennig zet ik de eerste passen aan een nieuwe hand in een minder vertrouwd en bijwijlen gevaarlijk digi-land.

Hasta la Vista, XP

Peter

6 thoughts on “Tornado”

  1. Mijn oprechte medeleven Peter!! Hoe kwam dat? Heb je nog tips voor aan tornado’s blootgestelde Vista gebruikers hoe je dit kunt vermijden?

  2. Paul,

    Hoe dat kwam? Door een bezoekje aan een “illegale” site waar je gratis nieuwe films kan bekijken (en nee, het waren geen xxx). De enig afdoende bescherming die ik op het internet heb kunnen vinden, ziet er als volgt uit:

    Protected?

    Geert,

    Linux? Bestaat dat nog? Ik heb tijd noch zin om een nieuw besturingssysteem te installeren en vooral aan te leren. Bovendien ken ik niemand in mijn onmiddellijke omgeving die Linux draait en waar ik eens een kijkje zou kunnen nemen.

  3. Aha Peter, wat een lelijke ervaring is dat. Maar troost je, je bent niet de eerste en zeker niet de laatste. Ook ik heb deze ervaring eens gehad. Komt allemaal wel goed. Groetjes en tan bun

  4. Hi Peter, wat een nare ervaring. Ga niet meer op onbekende sites. Als zo iets mij overkomt is dat het einde van pc gebruik.
    Hoop dat alles goed komt.

  5. Men zegt dat je dat niet riskeert met een Mac. Op de koop toe is het prettiger werken.
    Hoe dan ook, veel sterkte met het opnieuw installeren en configureren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *