May 11 19

Chimay

door "Peter Van Acker"

Amerika houdt niet op me te verrassen, en deze keer in positieve zin. Op 7 mei hielden alle ambassades van de Europese Unie een opendeurdag. 4677 bezoekers – overwegend Amerikanen – kwamen een kijkje nemen in de Belgische ambassade. Nou ja, sommigen kwamen meer dan een kijkje nemen, ze kwamen ook wel proeven, en ik kan het weten, want ik stond aan de bierstand en schonk non-stop Orval, Leffe, Stella, Hoegaarden of Duvel. Meer was er niet, maar toch al een knap staaltje uit onze rijke biergeschiedenis zou ik zo denken.

Een Amerikaans koppel verraste me door naar een Chimay te vragen. Niettegenstaande hij het uitsprak als “She May”, was ik toch wel enigszins overdonderd door zoveel bierkennis. Ik moest de man teleurstellen maar hij antwoordde me met pretoogjes en lonkend naar zijn vriendin: “You know, it’s a damn pity, one she may, two she will”.

Nou, voor deze kleine dingen doen we het. Santé!

[jwplayer config=”myplayer” file=”http://www.intussen.info/wordpress/video/OpenHouse.mp4″ image=”http://www.intussen.info/wordpress/fotos/OpenHouse.jpg” width=”450″ height=”277″]

Peter6 Responses to “Chimay”

 1. Tom Says:

  Sjiek! En je kantoor (2:13) mag er ook wezen!

 2. Jan De Kimpe Says:

  Leuk te zien dat je het “bier schenken” niet verleerd bent.
  Die foto van die gigantische truck op je blog interesseert me. Kan je mij die bezorgen?

  Dank

  Jan

 3. Norbert Says:

  De Franse kaviaar socialist DSK, bood natuurlijk geen Belgische “She may” aan die hotelmeid aan. De gevolgen zijn er dan ook naar.

 4. Peter Van Acker Says:

  Misschien heeft hij er wel drie geschonken, en was de laatste een “She Must”. Dat gezegd zijnde -- en niettegenstaande ik er niet van hou te compartimentaliseren want men moet de persoon altijd in zijn geheel bekijken -- heeft DSK het IMF toch maar mooi weer op de kaart gezet. En ten aanzien van ontwikkelingslanden is het Fonds nu veel soepeler in de interpretatie van al dan niet vervulde conditionaliteiten dan een decennium terug.

 5. Norbert Says:

  Zijn er dan nu zo veel minder derde wereld landen dan 10 jaar terug? Ik denk het niet. Integendeel verschillende Europese landen worden zo zachtjes aan ontwikkelingslanden. Goed geleid IMF of niet. Weldra kan het IMF er dure macro-economische projecten slijten. Dat is dan wel goed voor het IMF, met al of niet soepele verkoopscondities.

 6. Tom Says:

  Hoor ik het goed dat de soundtrack bij het filmpje grotendeels een Russische folksong is, gespeeld op Boliviaanse panfluiten? She-may op of neer, open minded zijn we alleszins wel! (Hoe spreken ze in de VS Hoegaarden eigenlijk uit? En wat stellen ze zich daarbij voor?)

Leave a Reply

(Picture beside your name?)