Jun 11 06

Nomen est omen

door "Peter Van Acker"

Anthony Weiner is een Amerikaans volksvertegenwoordiger in het huis van afgevaardigden. Weiner heeft een foto van een bobbel in zijn onderbroek op Twitter gezet. Per vergissing want de tweet met foto was niet voor het grote publiek bestemd maar wel voor slechts één dame onder zijn contacten. Weiner ontkent aanvankelijk alles en beschuldigt hackers van de foto op zijn account geplaatst te hebben, totdat zijn leugens niet meer houdbaar zijn. Vervolgens trekt Weiner het boetekleed aan en excuseert zich in de media voor zijn optreden en zijn communicatie hierover.

[jwplayer config=”myplayer” file=”http://www.intussen.info/wordpress/video/AnthonyWeiner.mp4″ image=”http://www.intussen.info/wordpress/fotos/Anthony-Weiner.jpg” width=”450″ height=”277″]

 

Grappig is dat Weiner zijn naam uitspreekt als “wiener”, wat in het Engels schuttingtaal is voor het mannelijk geslachtsorgaan. Waarschijnlijk dacht hij: nog liever dat, dan geassocieerd te worden met “whiner”, want dat duidt op een klagerig persoon of zeurpiet. Na het bekijken van bovenstaande video zal je het met me eens zijn dat welke uitspraak ook gebruikt wordt, beide betekenissen van toepassing zijn. Je naam bepaalt je lot.

Peter

P.S. Heb jij ook een ongelofelijke drang om ongeoorloofde foto’s openbaar te maken, aarzel niet om me te contacteren voor plaatsing op deze blog.7 Responses to “Nomen est omen”

 1. Paul Says:

  Die Weiner is een enorme lul natuurlijk en ik heb geen enkel medelijden met hem, maar de Amerikanen zijn ook enorm schijnheilige whiners. En bigots, een foto van je onderbroek is veel erger dan iemand neerknallen.

 2. Norbert Says:

  Wat is ongeoorloofd? Over de eeuwen heen is onze moraal wel heel wat veranderd. Ten goede? Kunstenaars hebben het altijd al moeilijk gehad met wat kan en wat niet. De katholieke kerk heeft het al altijd moeilijk gehad met wat het gewone plebs, kunstenaars of intelectuelen, zeiden of deden. Met wat haar uitdragers zelf deden had ze veel minder problemen. Sinds derden bij de digitale fotografie niet meer nodig zijn om een beeld te produceren (op papier of anders) zullen er nogal wat bobbels en andere lichaamsdelen gefotografeerd worden. Weiner, als verkozene, is niet beter of slechter dan de doorsnee Amerikaan, schijnheilig of niet.

 3. Norbert Says:

  Wat is ongeoorloofd, Peter? Duidelijk omschrijven aub. Dan kan ik proberen dat fotootje op je blog te plaatsen! Jij vraagt, wij draaien.

 4. Peter Van Acker Says:

  Zie hier het fotootje waar Amerika aanstoot aan neemt.

  Weiner's wiener

  Voor een meer genuanceerde reactie op Weiner-gate lees het volgende artikel waarvan het besluit luidt:

  “Everyone has fallen into the predictable roles of condemner, (rare and tentative) defender, and gleeful onlooker. But maybe there is still hope for an original response. If Weiner’s poised, elegant wife, Huma Abedin, now pregnant, held a press conference and, before the entire carnivalized world, poured scorn on Weiner’s persecutors and defended her husband’s public acts against the petty infractions of his private life, it would be the stand-by-your-man speech to end all stand-by-your-man speeches. Just think: a Muslim woman, who comes from what is often the most misogynistic culture in the world, speaking up for male weakness and excoriating the hypocritical reaction to it. It would do for our dying public and private life what Martin Luther King -- that shameless liar and married seducer of women -- once did for human rights and human decency.”

 5. Norbert Says:

  Dat moslims in het algemeen vrouwenhatend zouden zijn, is wat kort door de bocht. Hun klimaat leidt tot een andere klederdracht, die locaal zeer goed beantwoord aan de noden. De klederdracht van de vrouw houdt geen noodzakelijke onderwerping in. Hun gedrag wordt bepaald door een ander stel gemeenschaps regels. Publiekelijk is de man het hoofd van het gezin, thuis is dat meestal andersom. De bruidschat die betaald wordt bij het huwelijk dient om de verlaten (bij echtscheiding) vrouw toch in haar levensonderhoud te voorzien. De gescheiden vrouw wordt meestal in haar familie terug opgenomen.

 6. Paul Says:

  Norbert, denk nog eens na!! Vrouwen dragen boerka’s, lange zwarte gewaden, gezichtsbedekkingen, voor het comfort?

  Ik kan je verzekeren dat bijvoorbeeld de vrouwen in Somalië, een van de heetste landen ter wereld, zeer luchtig gekleed gingen voor Al Shabab ze in boerka’s dwong. Hetzelfde is aan het gebeuren in o.a. Bangladesh, waar tot voor kort alle vrouwen in bonte, luchtige kleren liepen met de haren wapperend in de wind. Maar steeds meer verdwijnt dat moois allemaal achter hete zwarte zwarte lappen stof. Omdat ze dat zelf willen??

  En in de landen waar ik geweest ben werd de dowry door de vader van de bruid betaald aan de familie van de man en daar zag de bruid nooit geen cent of franc meer van terug. En al zeker niet als ze verstoten werd.

 7. Norbert Says:

  Ik heb 10 jaar in Kuwait en 2 jaar in Iraq geleefd. De zwarte habeiya die vrouwen er dragen is uitermate geschikt om tijdens de veelvuldige zandstormen kleine baby’s en zichzelf enigzins stofvrij te houden, daarvoor dienen ook de doeken die men voor het gezicht houdt. In het Midden -Oosten is het de bruidegom die de bruidschat betaald, er zijn streken waar dat anders is, India bijvoorbeeld. In Kuwait kan tijdens de hoogzomer de temperatuur oplopen tot 50°C in de schaduw, de lokale kledij was daar veel aangenamer om dragen dan onze westerse.

Leave a Reply

(Picture beside your name?)