De ornitholoog

Ik beken: ik ben niet echt een vogelkenner en op dat gebied eigenlijk een beetje misplaatst op het Afrikaanse continent. Wat ik weet over vogels is vaak indirect. Zo weet ik dat James Bond een ornitholoog was die zijn naam heeft gegeven aan de held van Ian Flemming. En verder weet ik nu ook wel zeker dat er in het natuurpark van Murchison een “ranger” van de “Uganda Wildlife Association” rondloopt, die verrijkt is met mijn kennis over de Poelifinario, te gebruiken bij rondritten met Nederlandstalige bezoekers.

Egret

U zal begrijpen: vogelkunde is niet echt aan mij besteed en ik verkies vaak de gezelligheid van een rokerige bar boven de schoonheid van moeder natuur. Het is dan ook bij toeval dat ik op één dag drie vogels van dezelfde familie op mijn camerachip kon vastleggen. Het zijn allen Kingfishers. Of die beesten ook nog een Nederlandse naam hebben, laat ik over aan de meer begaafde vogelkenners onder ons. Zijn die er?

Pied KingfisherMalachite KingfisherWoodland Kingfischer

Toon Hermans – Poelifinario

Peter

7 thoughts on “De ornitholoog”

  1. Mijn jeugdherinneringen aan een “vlug”-restaurant (lang voor mijn tijd in rokerige bars begon 😉 ) zeggen mij dat Kingfisher in ‘t Nederlands gewoon “visburger” is.
    xxL.

  2. Mooie foto’s! Heb je die echt zelf getrokken??? Inderdaad allemaal ijsvogels (volgens mijn zoon Martin Pecheurs in het Frans), maar dan de tropische versies!

    Groetjes
    Ilke

  3. De ranger zal zich ook bedienen van de andere wel bekende vogel soort nl de Kroett (of hoe dat ook geschreven wordt)

  4. Allez dan, van links naar rechts zijn het de pied kingfisher, malachite kingfisher en woodland kingfisher. En wat is dat toch met al dat gevogel van die rangers?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *