SuperHeavy

Ik word oud. Correctie! Ik word ouder. Vroeger zou ik maanden op voorhand geweten hebben dat er een nieuw album van mijn favoriete zanger zat aan te komen. Nu heb ik slechts per toeval de “release” ontdekt – weliswaar enkele weken na verschijning – van een nieuwe CD waarop Mick Jagger meezingt.

Super Heavy is een rocksupergroep die bestaat uit Mick Jagger, Joss Stone, Dave Stewart, Damian Marley en A. R. Rahman. De muzikale stijl van de band varieert sterk, van reggae tot ballads tot Indiase muziek.

In deze tijden van verwarring is het prettig om te horen dat de samenwerking tussen artiesten uit verschillende culturen kan leiden tot een product dat superieur is aan het talent van elke individuele muzikant. En ook al is de boodschap bijwijlen licht, de betekenis van een dergelijke samenwerking zou zwaar moeten zijn. SuperZwaar zelfs! Geniet ze…

video
play-sharp-fill

Peter

11 thoughts on “SuperHeavy”

  1. Favoriete zanger? Voor mij is het al zeker 40 jaar de minst favoriete zanger van de hele wereld. Op Leonard Cohen na dan.

  2. Ik was als tiener een Stones fan vanwege hun ruige image, maar knapte helemaal af op MJ toen hij bij het afscheidsconcert van Brian Jones in een mieterig wit kanten pakje rondhuppelde. Rond die tijd ging ik ook wat meer waarde hechten aan muzikale inhoud en kon me die vormeloze brei, die muur van herrie van de Stones niet meer bekoren.
    Ik heb, vanuit artistiek oogpunt, ook weinig bewondering voor muzikanten die zich niet ontwikkelen en 50 jaar lang hetzelfde blijven doen.

  3. en ik bewonder je dan vooral weer voor je blog-kunsten en hoe je naadloos zo’n video in je website weet te integreren… ik moest maar eens op cursus komen bij jou.

  4. Hé Tom, bedankt voor het compliment. Ik zat toevallig gisteren te kijken naar een aantal templates van andere blogs en maakte me nog de bedenking dat de lay-out van mijn blog toch wel wat “outdated” was. Zo zie je maar weer! Nu komen – verdraaid nog aan toe – de wijze woorden van moemoe Vangenechten terug in mijn hoofd: “soms blijf je beter waar je bent!”

    Cursus bloggen. Sure!

  5. Ja Peter: niet slecht, wij hebben naar een paar nummers geluisterd. Jagger is subliem in zijn roze pakske, dat moet gezegd worden! En voor Paul, ik vind Jagger altijd sexy, zelfs in zijn wit kanten pakje, en een vormeloze brei heb ik nog nooit herkend in hun muziek. Les gouts et les couleurs…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *