Thanksgiving in New York

We waren dit weekend voor “thanksgiving” in New York. Heb je er trouwens al eens over nagedacht waarom New York ook wel “the Big Apple” wordt genoemd?  Blijkbaar bestaat daar toch geen eenduidig antwoord op. Eén verklaring gaat terug tot de periode van de grote depressie toen er veel appelverkopers in de stad waren, een ander denkt dat de uitdrukking is overgenomen van een gelijknamige nachtclub uit Harlem.  Een derde en laatste verklaring denkt dat de naam zijn oorsprong vindt in een populaire groepsdans uit de jaren dertig die “the Big Apple” heette.

Wat er ook van zij, dit taalkundig weetje doet er weinig toe, want veel belangrijker is dat we het weekend van  “thanksgiving” in het gezelschap van goede vrienden hebben doorgebracht en herinneringen aan Zimbabwe hebben bovengehaald tijdens het aansnijden van de obligate kalkoen en aan een mislukte maar plezante huwelijksboottocht op de Hudson tijdens het verorberen van een taartje bij de koffie. Daar kan geen enkele Facebook-ervaring aan tippen.

The High LineTyler, Yvonne, Alexis & meDorothy, Toon, Madeleine & me

Peter

Tip! Bezoekers aan de “the Big Apple” dienen zeker eens “the High Line” te bezoeken: een park dat is aangelegd op een bovenhoofds treinspoor.

One thought on “Thanksgiving in New York”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *