Dec 08 08

Who the f**k is Guido Staes?

door "Peter Van Acker"

Wat schreef je vroeger over een persoon die je niet kende? Euh … niets. Wat schrijf je heden ten dage over een persoon die je niet kent? Hangt er van af, en wel van het aantal zoekresultaten op Google. Zo wie is dan Guido Staes? Blijkbaar een veelzijdig man: schrijver van kolder en kinderverhalen en luisterspelen voor de radio. Maar hij heeft ook “Klein klein kleutertje” meegeregisseerd, dat kinderprogramma uit de jaren zestig en zeventig met Terry Van Ginderen dat vooral altijd in het collectief geheugen van de 40-plussers gegrift zal staan.

[jwplayer config=”myplayer” file=”http://www.intussen.info/wordpress/video/KleinKleinKleutertje.mp4″ image=”http://www.intussen.info/wordpress/fotos/KKK.jpg” width=”320″ height=”276″]

Thans is Guido Staes met pensioen, maar het dichten kan hij niet laten. Op intussen… POEZIE staan vijf gedichten van zijn hand die werden ingesproken door zijn zoon Pieter (die ik uiteraard wel ken). Lees en luister mee!

Peter

P.S. Er is meer dan genoeg ruimte voor andere poëten op intussen… POEZIE. Wie voelt zich geroepen?2 Responses to “Who the f**k is Guido Staes?”

  1. Peter Says:

    Krijg hier net een anonieme e-mail binnen die m’er ff attent wil op maken dat Guido Staes ook “Plons de gekke kikker” heeft geschreven en de 3jaarlijkse staatsprijs voor jeugdliteratuur gewonnen heeft in 1972 met “Kinderen van de vrede”. En “de Pili’s” heeft geschreven! En “Tsjilp de mus”! En “Dagboek van een clown”! En “Er was een keer”!

    Oh ja, was getekend … Pieter Staes.

  2. Katrien Jongeling Says:

    Genius really…
    Have him as a friend now 😉

Leave a Reply

(Picture beside your name?)