Jan 12 28

Dichten zonder u …

door "Peter Van Acker"

De 2011 prijs van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd is pas uitgereikt aan de Belg David Troch, die momenteel ambassadeur is van de poëzie van de stad Gent. Aan de hoofdprijs is een geldsom verbonden van 10.000 Euro. Geïnspireerd op het winnende gedicht, heb ik alvast mijn bijdrage voor 2012 klaar. Mijn kassa zal rinkelen.

Wij waren geen mietjes

wij waren de zonen van onze vaders
en zouden net als zij met mes en vork eten
wij moesten tonen hoe hard onze hersenen konden knetteren
over nodeloze grammatica en eindeloos herhaalde
rekensommen, wij zouden beter worden dan onze voorvaderen
die zich kromgebogen het graf hadden ingewerkt
en kregen de inktvlekken van onze Parkers nauwelijks
van onze vingers, wij hadden eigen kamers waarin we
met opgetrokken knieën over onze boeken waren gebogen
verboden om te dromen van een andere wereld
wij ondervonden aan den lijve dat vergeeld papier
je neus harder kan prikken dan het zweet van wat arbeid

Peter

P.S. : “Poetry hacking” is makkelijker dan je denkt. Zet je hersenspinsels in de commentaar!6 Responses to “Dichten zonder u …”

 1. Paul Says:

  Heel mooi en herkenbaar Peter, toch minstens goed voor 10 euro. (Als je de taalfout er tenminste even uithaalt; zoek zelf maar op.) Maar ik ben van de tijd dat gedichten nog moesten rijmen, en dat kost wat meer tijd.

 2. Jacintha Says:

  HAHA, Don´t give up your day job!

 3. Mia Says:

  extremely talented !!!
  nu begrijp ik waarom je richard powers niet overtuigend vond 🙂
  ik lees intussen ‘ploegen door het donker’, heel poëtisch geschreven … try again !!

 4. Dude Says:

  heel mooi gedicht spreekt me aan

 5. André Says:

  Poetry hacking! … Ja, dat ken ik. In het West-Vlaams zegt men: “Dichtn zoender je g.. op te lichtn.”

  Je kent ongetwijfeld dat mooie gedicht van Jacques Perk: “Iris” … Ik ben geboren uit zonnegloren en een zucht van de ziedende zee … De hacker zegde het zo: “Ik ben geboren in Appeldoorn en mijn zuster in Ziekerzee …

 6. Marjolein Says:

  :0)

Leave a Reply

(Picture beside your name?)