Thanksgiving 2012

Het is nu al de vierde “Thanksgiving” die we vieren in de Verenigde Staten en er komt normaal gesproken geen vijfde meer. Ik ben er helemaal klaar voor! Vanavond ben ik de enige man tussen een schare van zes vrouwen. Al mijn taken om het tot een geslaagde avond te maken zijn reeds volbracht, ttz:

    1. “Matilda” van Goose Island Beer Company aangeschaft en geproefd. M.i. een van de betere biertjes op Amerikaans grondgebied gebrouwen;
    2. “White Appleton Jamaica Rum” aangeschaft en reeds gisterenmiddag aangebroken om een opkomende tandpijn te verzachten. En ‘s avond ook nog een grog gemaakt om een ronddwalend griepvirus geen kans te geven;
    3. De “Beringer California Collection White Zinfandel” staat te koelen, alsook de “Chardonnay” van “Cakebread Cellars”, een winnaar van menig wijnfestival;
    4. Aan de rode wijn heb ik niet speciaal gedacht. Ik vertrouw op de kleine stock “Shiraz” die in de wijnkast ligt.
  1.  

Het feest kan wat mij betreft beginnen. Laat de kalkoen aanrukken.

Cheers, Peter

6 thoughts on “Thanksgiving 2012”

  1. Iedereen zit blijkbaar nog aan tafel, of aan de afwas, of … ligt misschien al te slapen.
    In elk geval, Peter en familie: een prettig Thanksgiving weekend! Black Friday komt er zo aan.
    Martine

  2. Peter,
    “Matilda” is inderdaad een uitstekende bierkeuze: een bier waarvoor je tijdens een nakende storm terugrijdt naar de drankwinkel om nog een paar flessen extra in te slaan.

    Als rum wil ik je “Zacapa 23 anos” uit Guatemala aanraden. Het is niet echt goedkoop, maar als je ervan drinkt vergeet je onmiddellijk alle kies- en andere pijnen. Je vindt de rum o.a. in de betere luchthaven taxfree shop.

  3. Bedankt voor de rum-tip. Trouwens gisteren nog even aan jou gedacht, want in de “liquor store” hadden ze ook Brugal en Barbancourt. Die laatste ga ik nu zeker ook eens een keertje proberen.

  4. Aha Astrid en Peter! Jullie kalkoen heeft dus geen gratie gekregen! En … was ze lekker? De bijgaande drankjes alvast wel, blijkbaar. Spijtig dat er voor jullie geen vijfde “Thanksgiving” niet meer komt. Anders waren we misschien nog eens afgekomen om mee te proeven van al dat lekkers.

    André.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *