Dec 12 01

B.B. King

door "Peter Van Acker"

Het was met veel verwachting dat we uitkeken naar het optreden van B.B. King in “Howard Theatre”. Dit theater is pas dit jaar heropend en heeft in het verleden grote zwarte artiesten – zoals Duke Ellington, Billy Eckstine en Ella Fitzgerald – op de affiche gehad. Een optreden van de 87-jarige B.B. King in dit historisch pand leek ons dus passend. Alleen is B.B. King niet meer de artiest die hij vroeger was. Causerend, reminiscerend en met begerige blik naar vrouwelijk schoon slenterde hij door zijn set. Er vielen meer woorden dan riffs! En meer gebabbel dan gezang, maar dat zich evenwel niet verder uitstrekte dan de voorste rijen van de zaal.

B.B. King was vooral een groot artiest, maar is vandaag niet meer dan een oud mannetje met een verdwaalde gitaar in zijn hand. Toots Thielemans deze zomer was een pak beter, ook al heeft hij vier jaar meer op zijn teller! Toch zaten er ook een aantal leuke momenten in het optreden. Kijk maar even mee!

Heb jij ook zo van die optredens meegemaakt waarbij de verwachting niet strookt met de realiteit?

[jwplayer config=”myplayer” file=”http://www.intussen.info/wordpress/video/BBKingatHowardTheatre.mp4″ image=”http://www.intussen.info/wordpress/fotos/BBKingatHowardTheatre.jpg” width=”450″ height=”277″]

Peter6 Responses to “B.B. King”

 1. Rik Franck Says:

  Neen, BB king wel gezien in volle glorie een twintigtal jaar geleden.
  Was toen wel goed en zeker een belevenis

 2. Rudy Campe Says:

  Ja… ;-)) inderdaad

 3. Staf Says:

  Zo slecht was het toch niet…
  Bob Dylan kent er ook wat van. Zijn laatste opdreden in het Sportpaleis is voor mij ook het laatste geweest.

 4. Peter Van Acker Says:

  Ja maar Staf, de video is slechts vier minuten. Ik schat dat dit ongeveer zo lang is als zijn bindteksten tussen elk lied!

 5. Thor Says:

  Het zelfde meegemaakt met Van Morrison op ‘t blues festival in Peer. De oude man werd met een helikopter gebracht om met veel dedain wat schaamtelijk te wauwelen op muziek. Vlak daarna trad Canned Heat op. Die ouwe knullen hebben met hun prothesen en instrumenten de tent in de fik gezet vanaf dat hun blikje open ging. Onvergetelijk!

 6. Peter Van Acker Says:

  Dat doet er mij aan denken. Die hebben we ook eens gezien tijdens Gent Jazz en zijn optreden was ook maar zo zo. Vooral veel capsones en een weinig begeesterende set. Desalniettemin heb ik een paar live CDs van “Van the Man” en die zijn dan weer supergoed!

Leave a Reply

(Picture beside your name?)